Wakker blijven bij lange autoritten

SleepBeep
Iedereen die wel eens een lange (nachtelijke) autorit naar een verre vakantiebestemming heeft gemaakt kent het gevaar van in slaap vallen. Ooit hebben wij met drie slapende kinderen op de achterbank gedacht dat het een goed idee was (‘Zo hebben we er zomaar nog een vakantiedag bij!’) om ’s nachts van Lourdes in Zuid-Frankrijk in één ruk naar Zwolle te rijden. Daarbij reden we wel met z’n tweeën, met een wisseling om de twee uur. De moeilijkste tijd bleek tussen 4 en 6 uur ’s morgens. Dan krijg je het steenkoud (je lichaam schreeuwt om slaap!) en kun je al kauwgum kauwend en meezingend met de radio met moeite standhouden. Achteraf hebben we besloten dat dit voor ons eens maar nooit meer was. Voortaan maar gewoon ’s morgens om acht uur van de camping vertrekken en om acht uur ’s avonds thuiskomen. Dan maar een vakantiedag minder, maar al met al wel veel ontspannender rijden bij daglicht.

Voor mensen die evenwel wél ’s nachts (vaak ook nog in hun eentje…, dat zijn er nog al wat weten we uit ervaring) in één ruk naar Zuid-Frankrijk of Noord-Italië rijden is er nu een goedkoop apparaatje waarmee je levens kunt sparen. Het is de ‘sleepbeep’. Het is een apparaatje dat je achter je oor hangt – toegegeven, het ziet er wel een beetje raar uit, maar hé, wie ziet je ’s nachts in de auto? – en dat een luid alarm afgeeft zodra je hoofd knikkebollend naar voren gaat. Naar links en rechts draaien van je hoofd gaat zonder alarm. Een prettig idee dat je op die manier een altijd alerte kameraad hebt in de strijd tegen de slaap. De ‘sleepbeep’ zou het twee vakanties op een horlogebatterij moeten kunnen doen en kost iets meer dan tien euro (5,99, plus € 2,25 verzendkosten). Meer informatie: www.sleeppeep.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.