Zwemmen in verschillende kleuren

In de Thaise regio Krabi vind je de emerald pool, een poel verwarmd door de natuur met kleuren die elke moment van de dag veranderen door het licht.

In de Thaise regio Krabi vind je de emerald pool, verwarmd door de natuur met kleuren die elke moment van de dag veranderen.

Landen als Thailand zijn al vol met toeristen, hierdoor zijn er nog weinig authentieke plaatsen over. Als je dat soort plaatsen graag bezoekt is de regio Krabi wat voor jou. Deze regio staat bekend om zijn mooie stranden en natuur. Daarnaast heerst hier nog steeds het Thaise gevoel, ondanks de vele toeristen die naar de regio reizen. Je vind er veel witte stranden, warmwaterbronnen, vele grotten, exotische koraalriffen en hoge kliffen. In Krabi kun je je dan ook wel even vermaken. Het hoogtepunt van een bezoek is de emerald pool.

Deze pool is door de natuur verwarmd en heeft kleuren die elke moment van de dag veranderen door het licht. Het water van deze warme plas komt van een warme stroom uit het laagland bos Khao Nor Juji. Van dit bos wordt gezegd dat het Thailands laatste vruchtbare bos is. De intensiteit van het zwembad turquoise gekleurde water is afhankelijk van het licht en de tijd van de dag, dus als je het water graag echte smaragd gekleurd ziet dan moet je er vroeg bij zijn. Die kleur komt namelijk alleen voor bij zonsopgang of vroeg in de ochtend.

Het zwembad kan het hele jaar door bezocht worden, kosten en toegangsprijs zijn 20 baht (€o,50). Om daar te komen, moet je de snelweg nr. 4 bij Khlong Thom District nemen, sla dan linksaf naar route nr. 4038 naar Lam Hap Sub-district. Het Emerald zwembad ligt langs de weg, en is met duidelijke aanwijzingen aangegeven. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.