Abba-museum opent 7 mei

Abba. Foto: Common Creative/Wikipedia

Abba. Foto: Common Creative/Wikipedia

Eindelijk is het zo ver: Het Abba-museum opent op 7 mei 2013 in het Zweedse Stockholm. Al eerder (in 2009) was er sprake van dat het museum er zou komen, maar door allerlei zakelijke besognes liep dat op niks uit. Nu is het zover dat het beroemde Zweedse viertal door het thuisland geëerd wordt. In het museum, dat ondergebracht wordt in de nieuwe Music Hall of Fame in de hoofdstad, is alles te zien over de popgroep: Van hun eerste songfestivalsucces in 1974 tot het moment dat ze uit elkaar gingen in 1983.

Toegangskaarten voor het museum (de eerste weken na de opening schijnen al uitverkocht te zijn) kosten 23 euro en worden per tijdslot uitgegeven om de bezoekersstroom gedoseerd door het gebouw te leiden. Het museum beslaat 5000 vierkante meter en is gelegen aan Djurgårdsvägen 68, Stockholm. Het museum rekent op 200.000-250.000 Zweedse en internationale bezoekers in het eerste openingsjaar.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.