Bekijk de kastelen van de Oranjes

Als je geen genoeg kan krijgen van de Oranjes, dan kun je nu hun voetsporen door Europa te volgen.

Als je geen genoeg kan krijgen van de Oranjes, dan kun je nu hun voetsporen door Europa te volgen.

De Oranjes staan vol in de aandacht, vooral vandaag. Ook Capitol wilde wat doen met de koninklijke familie en daarom hebben ze een speciale reisgids uitgebracht. ‘In het voetspoor van de Oranjes’ is helemaal gewijd aan de sporen die de Oranjes hebben achtergelaten in Europa. Het Nederlands koninkrijk bestaat 200 jaar en naast de kroning is dat natuurlijk rede voor een speciale uitgave. In de gids vind je niet alleen toeristische informatie, je leest ook meer over de onderlinge familie banden en geschiedenis van de Oranjes. Je maakt een tocht door vijf landen: Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Engeland om de voetsporen van de Oranjes te volgen.

Auteur Tineke Zwijgers en fotograaf Dorien Koppenberg leiden je van de Dillenburg van Willem van Oranje tot het theehuis op het landgoed van Willem Alexander en Máxima. Daarnaast kom je lang Hampton Court Palace, hier zie je de liefde voor barok van ‘William and Mary’. Je ziet het Londen van Wilhelmina en Bernhard in 1940-1945. En Waterloo wordt niet overgeslagen, waar Willem II in 1815 de ‘Held van’ werd en nog veel meer.

Daarnaast kun je binnen kijken bij verschillen kastelen en paleizen van de Oranjes. De gids heeft veel foto’s en plattegronden van verschillende kastelen als Oranienburg, Oranienbaum en Oranienstein. Daarnaast staan er verschillende Oranje-rondwandelingen in. Je krijgt tips voor bezoeken aan Oranjesteden als Diest, Buren en Breda. Daarnaast kun je de Oranjes volgen over de Veluwse koningswegen naar koninklijke jachthuizen, pleisterplaatsen en hofleveranciers.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.