Benidorm wil van stoffig imago af

Waterpretpark Aqualandia is een van de themparken waar gezinnen zich kunnen vermaken in Benidorm.

Waterpretpark Aqualandia is een van de themparken waar gezinnen zich kunnen vermaken in Benidorm.

Bij Benidorm denken veel mensen aan een 50-plus bestemming. Zelf is de badplaats dit stoffige imago zat, ze zijn namelijk een hippe badplaats. Ze doen hun best om te laten zien dat ze een geschikte plek zijn voor familievakanties of een jongerenvakantie. De Spaanse plaats heeft namelijk genoeg te bieden voor allebei de doelgroepen. Zo zijn er 5 themaparken, lange zandstranden, een ondiepe en kalme zee, en hotels en campings met kinderanimatie. Jongeren die willen chillen en feesten kunnen in Benidorm kiezen uit verschillende uitgaansmogelijkheden en er zijn 2 muziekfestivals in juli en augustus.

Met vijf attractieparken die de badplaats telt is er voor iedereen wel wat te doen. Voor avontuurlijk ingestelde jongeren is het pretpark Terra Mítica met veel thrill rides een aanrader. Verder kan iedereen in het dierenpark Mundomar kijken naar dolfijnen en zeeleeuwen shows en met een dierenverzorger een privé rondleiding krijgen en zelf dieren voeren.

Ernaast ligt de attractie van Spanje voor waterliefhebbers – Aqualandia, met verschillende zwembaden, glijbanen en waterattracties voor het hele gezin. Voor wie geen genoeg krijgt van waterpret is er het tweede waterpark Aqua Natura: ideaal voor gezinnen want ouders kunnen zonnebaden en tegelijkertijd hun kinderen in de gaten houden.

Terra Natura is een dierentuin met een oppervlakte van 320.000 vierkante meter en heeft meer dan 1500 dieren verdeeld over vier zones; Pangea, Amerika, Azië en Europa. Het park heeft het concept van ‘zooimmersion’ toegepast, de habitat van de dieren is zodanig ontworpen dat je er steeds een goed zicht op hebt.

Het strand in Benidorm is leuk voor kinderen omdat het zeer geleidelijk afloopt en bekroond is met de Blauwe Vlag, een keurmerk voor schone en veilige stranden. Levante en Poniente zijn drukke populaire stranden en voor wie wat meer rust zoekt kan naar La Cala, Mal Pas Cove, La Almadrava Cove of Ti Ximo.

Voor jongeren heeft Benidorm megadiscotheken aan de rand van de stad, kleinere discotheken, pubs met livemuziek, comedy-shows, meer dan 570 kroegen, tientallen cabaretshows en veel show-pubs waar entertainers optreden. Popfestival liefhebbers kunnen 26, 27 en 28 juli naar de vijfde editie van het Low Cost Festival, dit jaar met vijf podia en 40 bands die er optreden. Toegangskaart voor drie dagen kost 40 euro.
Een maand later – op 16 en 17 augustus – kun je luisteren naar elektronische muziek tijdens het vierde ‘Electrobeach Festival’ dat dit jaar in een opmerkelijke locatie plaatsvindt: het terrein van het Terra Mitica pretpark. In de line up onder meer Carl Cox, Cristian Varela, Nicole Mouldaber, Bushwaka, John Rundell, Jeff Mills en DJ Fátima Hajjise.

Wie denkt dat Benidorm alleen zon, zand en zee is heeft mis. Je kan er ook sportieve activiteiten ondernemen zoals; duiken, kabelskiën, kajakken, golfen, mountainbiken en trektochten door de Sierra Helada, bergklimmen, parapenten en paardrijden.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.