Bepaal zelf de prijs van je dierentuinkaartje

In Gaiazoo gaan ze met een nieuw prijssysteem werken, waar de dag de prijs bepaald. Foto: GaiaZoo

In GaiaZOO gaan ze met een nieuw prijssysteem werken, waar de dag de prijs bepaald. Foto: GaiaZOO

GaiaZOO gaat iets doen wat nog nooit eerder gezien is bij een dierentuin. De Zuid-limburgse dierentuin gaat werken met Dynamic Pricing. Bij Dynamic Pricing is er geen vaste prijs meer voor toegang tot het park. Vanaf nu worden dagelijks de toegangsprijzen opnieuw vastgesteld. GaiaZOO heeft wel een starttarief en is te bezoeken vanaf € 13,50 voor volwassenen. Ze zijn de eerste dierentuin ter wereld die met dit systeem gaan werken.

Dynamic Pricing is een beproefde prijsstrategie en gebaseerd op de technologie die inmiddels bekend is vanuit de reis- en hotelbranche. Er is voor zover bekend nog geen dierentuin ter wereld waar het principe wordt toegepast. Bij GaiaZOO worden de prijzen per kalenderdag opnieuw vastgesteld op basis van een softwaresysteem dat is gebaseerd op bezoekershistorie. De flexibele prijzen gelden zowel bij aankoop van tickets via internet als bij aanschaf aan de kassa van GaiaZOO.

De dierentuin geeft hiermee antwoord op de enorme toename aan kortingsacties, die de laatste jaren in opmars zijn. Voor de beste prijzen hoef je alleen maar de website van de dierentuin te raadplegen. De keuze voor een vernieuwend prijssysteem past bij de ambitie van het park en biedt je de mogelijkheid en de flexibiliteit om zelf te bepalen wat je aan een entreebewijs wilt besteden: “de dag bepaalt het bedrag!”. Door vroeg te boeken word je beloond met een korting die kan oplopen tot ruim 30% per persoon.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.