Voor lentebier naar het Openluchtmuseum

Het lentebier is weer te krijgen in het Openluchtmuseum.

Het lentebier is weer te krijgen in het Openluchtmuseum.

De bierbrouwerij is een succesvol onderdeel van het Openluchtmuseum, en het is nog niet zo lang geleden vernieuwd. Bier is iets wat veel Nederlanders wel aanspreekt en om meer over bier te kunnen vertellen is er een ontvangstruimte/proeflokaal ingericht. Hier kun je van de bierbrouwer Patrick Leenders en een tiental vrijwilligers meer leren over bier. Daarnaast is het lentebier weer te krijgen in het museum. Maar waar komen het lentebier, witbier, oogstbier, of biertjes met een smaakje vandaan? Is het iets historisch of heeft het met iets anders te maken?

Nou aan al die verschillende soorten biertjes zit geen historie, seizoensbier is een fenomeen. Het zijn ambachtelijk gebrouwen modebiertjes, die tegemoet komen aan de behoefte in de huidige samenleving om een biertje te drinken dat het gevoel wat je hebt bij een seizoen te versterken. Winterbier, oogstbier, herfstbier, en ook witbier in de zomer, of lentebier: biertjes met een smaakje, zoals ook thee een smaakje kan hebben. Zo was het eerste seizoensbier in Nedeland het Bokbier. Het seizoensbier kwam in de 19e eeuw hierheen met de komst van Engels bier op de Nederlandse Markt.

Dit jaar is het thema van het Openluchtmuseum: Seizoenen – Beleef het weer! Vroeger bepaalden de seizoenen het ritme van ons leven en ons werk. De moderne mens lijkt alles – inclusief de seizoenen – in zijn leven onder controle te hebben. Toch spelen seizoenen, bewust en onbewust, een grote rol in ons leven. Van feesten, eten, werken en ontspannen tot ons humeur. ‘Beleef het Weer’ over de seizoenen en ons dagelijks leven in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem. Van 29 maart t/m 27 oktober 2013, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.