Bouw Lego-polder in meivakantie

De eerste pioniers in de polder. Foto: RIJP via Nieuw Land.

De eerste pioniers in de polder. Foto: RIJP via Nieuw Land.


Een polder bouwen van Lego-steentjes in de meivakantie. Dat moet toch niet zo moeilijk zijn. Van 27 april tot en met 12 mei 2013 is het meivakantie in museum Nieuw Land in Lelystad. Er zijn voor kinderen een aantal activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen helpen om de kaart van Flevoland in te richten met zelfgemaakte bouwwerken van Lego-steentjes. Er zijn dijkbouw computerspelletjes. Op 28 april kunnen zij schatgraven en op trippen lopen (net als de polderpioniers van vroeger). Met een speciale kunstopdracht kunnen kinderen Flevoland inrichten, alsof zij ingenieur Cornelis Lely himself zijn.

Een aanrader voor kinderen vanaf acht jaar en hun ouders is de net vernieuwde vaste tentoonstelling ‘Polderen!’ over het verleden en de toekomst van het Zuiderzeeproject’. In de tentoonstelling worden de eerste plannen voor drooglegging tot de uiteindelijke uitvoering verteld. ‘Polderen!’ is voorzien van veelzeggende foto’s, een computergestuurde tafel waarmee je Flevoland kunt inrichten en een film over de ‘Droom van Lely’.

In de tentoonstelling ‘Patronen’ gaan kinderen op ontdekkingstocht. Vier presentaties tonen het Flevolandse landschap. De vliegende capsule De Batavier van kunstenaar Arjen Boerstra maakt foto’s en films van dat landschap. In de tentoonstelling zijn de eerste beelden vanuit de capsule te zien. Bij de vilten landschappen van Cora Jongsma kunnen kinderen met een kunstkijker op pad door de tentoonstelling en…maken zij kans op een prijs. Bij ‘Dankzij de Dijken’ over de geschiedenis van de dijkbouw, is een speuropdracht voor kinderen ontwikkeld. In ‘Mooi bedacht!’ zijn bijzondere maquettes uit de collectie van Nieuw Land te zien.

Nieuw Land toont in het kader van de troonswisseling foto’s van diverse leden van de koninklijke familie die Flevoland bezochten in de afgelopen jaren. Dit thema is te vinden op de Nieuw Land pagina op Flickr.com en op de Flevolandse verhalensite van Nieuw Land www.flevolandsgeheugen.nl. Let op: in verband met de troonswisseling is Nieuw Land gesloten op 30 april.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.