Dagje én nachtje in Drenthe

Plezier voor alle leeftijden in Speelstad Oranje.

Plezier voor alle leeftijden in Speelstad Oranje.


Al enige tijd was er de site Een Dagje Drenthe. Binnenkort wordt de familie uitgebreid met Een Nachtje Drenthe, waarop allerlei overnachtingsinformatie over de groene provincie gegeven wordt. EendagjeDrenthe.nl heeft een bestand van bijna 200 dagrecreatie activiteiten in Drenthe en is een initiatief van Platform Dagrecreatie Drenthe. Op de site wordt informatie op verschillende manieren aangeboden. Zo is er aandacht voor deze categorieën: Actief Binnen, actief buiten, ambachten, attractieparken, kunst en cultuur, natuur, spelen, water, wellness en hunebedden.

In die laatste categorie is er aandacht voor het Hunebedcentrum, dat over dit bijzondere fenomeen schrijft: “Nederland is een vlak land. Er zijn hier geen bergen of rotsen. En toch vind je in Drenthe binnen een straal van 30 km de restanten van 53 prehistorische grafkelders, bestaande uit soms meer dan 20 ton wegende rotsblokken. Maar wat zijn nou eigenlijk hunebedden, hoe kwamen die enorme keien hier en hoe oud zijn ze, waarvoor dienden ze, door wie werden ze gebouwd en hoe..? Wat voor mysterie schuilt er achter deze megalieten uit de oudheid..?”

Een van de attractieparken (want heus er is meer te beleven in Drenthe dan u denkt) die aan bod komt is speelstad Oranje: “In het hartje van Drenthe staat Speelstad Oranje, een overdekt speelparadijs op het terrein van Vakantiepark Oranje. Zo is er: een achtbaan de ‘Wacky Worm’, de ‘Jumpin ‘Star’, een griezelhuis, een zweefmolen, een X Box Point, een piratenschip, een 18 holes midgetgolfbaan, trampolines, luchtkussen, glijbanen en het waterproject met botsbootjes. En niet te vergeten: een compleet luchtfietsparcours boven in het gebouw, met prachtig uitzicht op alle spannende dingen beneden.” Elke Dag Vakantie maakte ooit deze reportage van Speelstad Oranje.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.