Den Haag presenteert 30 festivals in 2 maanden

Den Haag houdt uiteraard dit jaar ook weer een bevrijdingsfestival. Foto: Common Creative

Den Haag houdt uiteraard dit jaar ook weer een bevrijdingsfestival. Foto: Common Creative


In mei en juni presenteert Den Haag zo’n dertig evenementen op het gebied van kunst en cultuur, sport en entertainment. Enkele hoogtepunten van The Hague Festivals 2013 zijn de Tong Tong Fair, Vlaggetjesdag, Festival Classique, de Nederlandse Veteranendag en Parkpop. Combineer een topevenement met strand, shoppen of een museum voor een gezellig dagje of weekend Den Haag.

De festivals in mei en juni trekken jaarlijks ruim een miljoen bezoekers naar Den Haag en haar badplaatsen Scheveningen en Kijkduin. Ook de zevende editie van The Hague Festivals biedt weer vermaak en ontspanning van hoog niveau. Voor liefhebbers van klassieke en popmuziek, voor sportfanaten, voor mensen die houden van kunst en cultuur of gewoon van gezelligheid. Een bezoek aan een van de evenementen is bovendien mooi te combineren met een van de vele andere attracties die Den Haag te bieden heeft, zoals het strand, de winkels en restaurants in de binnenstad, de prachtige musea, het Binnenhof of het Vredespaleis. Hier alvast enkele hoogtepunten.

TONG TONG FAIR (22 mei t/m 2 juni)
De roots van de voormalige kolonie Indië zijn diepgeworteld in de stad Den Haag. De vele toko’s, typische eettentjes en exotische straatnamen getuigen ervan. De Tong Tong Fair is dan ook al 55 jaar een vast onderdeel van de Haagse festivalagenda. De jubileumeditie van het grootste Indische festival ter wereld is van woensdag 22 mei t/m zondag 2 juni. Oost en west ontmoeten elkaar. Centraal staan theater en dans, heerlijk eten en kennismaken met de Indische cultuur.

VLAGGETJESDAG (8 juni)
Eenmaal per jaar staat de Haagse badplaats Scheveningen bol van folklore en viert traditie hoogtij. Shantykoren, vissers en vissersvrouwen in klederdracht, nieuwe haring en andere typische festiviteiten die bij een vissersplaats horen maken van Vlaggetjesdag, dit jaar op zaterdag 8 juni, een feest voor iedereen die van oud-Hollandse gezelligheid houdt. En dat zijn niet alleen Nederlanders, want dit unieke evenement trekt bezoekers uit de hele wereld.

FESTIVAL CLASSIQUE (14 t/m 23 juni)
De Hofvijver is een van de meest bijzondere concertlocaties in Nederland. Op het drijvende podium vinden dit jaar vier voorstellingen plaats: het sprookjesachtige ballet Grimm van Dans Classique, de filmische avond At the Movies, het KinderWaterConcert en hét Hofvijverconcert met het Residentie Orkest. Festival Classique, met veel meer bijzondere, eigentijds klassieke voorstellingen op diverse locaties, is van vrijdag 14 t/m zondag 23 juni. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

NEDERLANDSE VETERANENDAG (29 juni)
Voor een defilé met Zijne Majesteit de Koning door de historische Haagse binnenstad, optredens van de Marinierskapel, onderscheidingen en militaire voertuigen moet je naar de Nederlandse Veteranendag. Een evenement van formaat op zaterdag 29 juni. Hier worden veteranen in het zonnetje gezet en geniet de hele familie mee. Want wie kent er niet een broer, vader, oom of opa die in het buitenland op missie is geweest?

PARKPOP (30 juni)
In het Zuiderpark wachten onder anderen Bob Geldof, Sinead O’Connor, Jo Harman, Hoffmaestro, De Kraaien, Skip&Die en Barry Hay & Flying V Formation op een swingend publiek en zonnige sfeer voor het laatste grote evenement van The Hague Festivals 2013. Al 32 jaar is het sfeervolle park het decor voor Parkpop, het grootste gratis popfestival van Europa. Dus, zoals de organisatie zegt: knal die datum in de agenda: zondag 30 juni.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.