Dollen met je fiets in de Dolemieten

Tijdens de Gourmet Freeride Dagen in Eggental kun je je helemaal uitleven op je mountainbike. Foto: Manfred Stromberg

Tijdens de Gourmet Freeride Dagen in Eggental kun je je helemaal uitleven op je mountainbike. Foto: Manfred Stromberg

Bij de Dolemieten denk je als snel aan wandelen en bergbeklimmen maar je kan er ook goed mountainbiken. Als je een echte mountainbike liefhebber bent dan kun je de Gourmet Freeride Dagen niet missen. Tijdens deze dagen staan mountainbike routes, eten en Zuid-Tiroolse gastvrijheid centraal. Van 30 juni tot 7 juli begeleiden Guido Tschugg, Redbull en The Ghost atleet en 14-voudig Duits kampioen in de afdaling Marcus Klausmann hun gasten naar de mooiste plekjes in de regio en verwennen hen met lokale specialiteiten. Maar ook buiten deze periode is Eggental een goede bestemming voor een fietsvakantie.

Een week lang begeleiden de twee topatleten Guido Tschugg en Marcus Klausmann, samen met de gidsen van Krauti Bike, je over de routes van het Eggental. Zo is er een tour naar de bergketen Rosegarten of een rit naar de Latemar-omronding. Daarnaast geven ze allerlei adviezen en onthullen ze hun persoonlijke tips voor rijplezier. De tours worden georganiseerd voor zowel amateurs als voor de gevorderden.

Naast de sportieve hoogtepunten krijg je van het Krauti’s Bike-team de typische smaken van de streek. Een dumpling-party, een barbecue of kaasproeven in de kaasmakerij van Deutschnofen. Het is niet alleen fietsen deze week ook op culinair gebied is er veel te doen.

Dankzij de unieke ligging, de gunstige klimatologische omstandigheden en de goed ontwikkelde infrastructuur biedt Eggental van begin april tot eind oktober goede omstandigheden om te mountainbiken. De vele routes leiden door de natuur tussen Rosengarten en Latemar, door alpenweides en bossen en van vallei tot vallei. De routes variëren van eenvoudig – voor beginners of gezinnen – tot zwaar voor de getrainde, ervaren mountainbiker. Moderne liften en fietstaxi’s helpen om een deel van de hoogte te overwinnen en brengen de fietser direct onder de toppen van de Dolomieten.

De Bike-hotels in het Eggental zijn speciaal toegerust voor de behoeften van fietsers. De hoteleigenaars helpen graag bij het uitstippelen van een fietsroute en geven je tips over hun favoriete trails. Het uitgebreide fietsprogramma biedt van 13 mei tot 20 oktober meer dan 15 verschillende tours per week in verschillende moeilijkheidsgraden. De tochten beginnen direct vanuit de vakantiebestemming en lopen vanaf daar naar de mooiste plaatsen in de regio.

Mountainbikers die tijdens de vakantie ook graag hun vaardigheden en techniek willen verbeteren kunnen naar de Krauti’s Bike Academy. De aan de fietshotels verbonden fietsscholen bieden zowel training in fietstechnieken als training voor kinderen, als ook mountainbiketochten in een groepsverband of met een persoonlijke begeleiding. De lokale, goed geïnformeerde en gecertificeerde gidsen staan borg voor plezier en veiligheid.

Voor meer informatie ga je naar de website.

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.