Europa vol met nieuwe attracties

In Toverland vind je “D’wervelwind”, een nieuwe achtbaan met draaiende karretjes .

In Toverland vind je “D’wervelwind”, een nieuwe achtbaan met draaiende karretjes.

Alle pretparken in Europa zijn klaar voor de start van het seizoen, veel gaan rond deze tijd weer open voor het publiek. Er is veel gedaan om ook dit seizoen weer met iets nieuws te komen. In heel Europa is deze winter in totaal meer dan 500 miljoen euro geïnvesteerd om nog spannendere attracties te maken. Dit alles omdat ze hopen dat er dit jaar nog meer mensen naar hun park komen. Ook worden er in 2013 twee nieuwe themaparken geopend, in Istanboel (Turkije) en op Sicilië (Italië). Om je een beetje een idee te geven wat er veranderd is vind je hieronder een kleine greep uit de nieuwe attracties in verschillende parken.

Nederland – Toverland, Sevenum
In Toverland wordt de Magische Vallei geopend, een nieuwe themawereld met acht nieuwe attracties, een nieuw restaurant en verscheidene winkels. De blikvanger van het gebied is “D’wervelwind”, een nieuwe achtbaan met draaiende karretjes en on-ride muziek, en een baan die volzit met plotselinge dalingen en soepele bochten. Daarnaast zijn er nog een uitkijktoren, een watercarrousel, trampolines, een klimkasteel, een klein survivalparcours en de show van de fontein voor het terras van het restaurant. Voor meer informatie ga je naar de website. 

België – Bellewaerde, Ieper
“Huracan” is de naam van de nieuwe indoorgezinsachtbaan in Bellewaerde. “Huracan”, de god van wind, storm en vuur, zit veilig opgesloten in een Mayatempel in het Mexicaanse gedeelte van het park. Je kan hem met een bezoek vereren, maar pas op: “Huracan” is een verraderlijke god, die al zijn krachten zal gebruiken om de bezoekers voor altijd in de tempel gevangen te houden.Voor meer informatie ga je naar de website.

Denemarken – Djurs Sommerland, Nimtofte
“The Jewel” is de nieuwe rollercoaster van Djurs Sommerlan en de enige achtbaan in Europa met een dubbele start. Met een lengte van 1 km is het ook de langste achtbaan van Denemarken. Bezoekers worden niet één, maar wel twee keer gelanceerd voor een rit door de Mexicaanse jungle op all-terrain-vehicles (ATV’s). Tijdens de rit bereiken de karretjes een topsnelheid van 85 km/u en worden passagiers snel achter elkaar heen en weer geslingerd. Op sommige stukken van de baan bedraagt de helling wel 80°. Voor meer informatie ga je naar de website.

Finland – Särkänniemi, Tampere
Deze zomer wordt in dit Finse park “Doghill” geopend, een nieuwe themawereld, gebaseerd op de boeken van de beroemde Finse schrijver Mauri Kunnas. In het gebied vind je onder andere de Town of Doghill, Doghill Farm en Drakkula’s Castle. Behalve een nieuw podium/theatergebied komt er ook een nieuwe stal voor de dieren van de kinderboerderij. Voor meer informatie ga je naar de website.

Frankrijk – Futuroscope, Poitiers
Futuroscope staat in 2013 in het teken van nieuwe shows. Muziek neemt een centrale plaats in bij een programma dat is ontwikkeld om het hele gezin een compleet nieuwe ervaring te bieden, met nog meer origineel materiaal en nieuwe belevenissen. “Lady Ô” is de nieuwe avondshow. Het meer van het park wordt gebruikt voor lichtshows op schermen van water en fonteinen en er wordt gebruik gemaakt van visual mapping en pyrotechniek. Voor meer informatie ga je naar de website.

Duitsland – Europa-Park, Rust
In een nieuw gedeelte van Europa-Park komen in de zomer van 2013 de populaire personages van de gebroeders Grimm tot leven. Deze bewonen een fantasiewereld die tussen het pittoreske beekje “Alte Elz” en het Avonturenland ligt. Je zier er de ezel van “Tafeltje dek je, ezeltje strek je en knuppel uit de zak”, die een enorme hoop gouden munten uitspuugt. Daarnaast is er de geit die praat wanneer ze wordt gevoerd en de Dokter Alwetend weet het antwoord op iedere vraag. Voor meer informatie ga je naar de website.

Italië – Etnaland, Catania
Deze lente opent het Siciliaanse waterparadijs de poorten van een nieuw themapark met nieuwe attracties. Er zijn twee grote rollercoasters: “The Storm”, een megalite coaster en “Eldorado”, een klassieke, thematische mijnachtbaan die door en rond een mijn loopt. Andere nieuwe attracties zijn o.a. een 60 m hoge “Shot & Drop Tower”, een interactieve darkride door een school, een nieuwe waterbaan, een 4D-bioscoop, een kinderland en nog veel meer attracties. Het park, dat al een waterpark van meer dan 160.000 m2 en een prehistorisch park met 21 levensgrote dinosaurusmodellen huisvest, is het grootste amusementspark in Zuid-Italië. Voor meer informatie ga je naar de website.

Spanje – Port Aventura, Salou
Dit seizoen presenteert PortAventura een project waar met spanning naar uitgekeken is; de complete renovatie en uitbreiding van het waterpark Costa Caribe, het tweede park van het resort. Met het project is de uitbreiding van 14.000 m² aan nieuwe faciliteiten voltooid. Deze omvatten o.a. zwembaden voor het hele gezin en nieuwe attracties. Bovenaan het terrein vinden bezoekers de hoogste vrije-valglijbaan van Europa van 31 meter hoog (ongeveer net zo hoog als een gebouw van 12 verdiepingen!), een multi-bump glijbaan een een raceglijbaan waar zes bezoekers tegelijk glijwedstrijden kunnen houden. Voor meer informatie ga je naar de website.

Zweden – Gröna Lund, Stockholm
Gröna Lund viert in 2013 zijn 130-jarige jubileum en heeft ter gelegenheid hiervan een nieuwe attractie. De “Eclipse”, de eerste StarFlyer in Zweden, is met 121 meter de hoogste zweefmolen ter wereld. De “Eclipse” heeft 12 schommels met elk twee stoelen die aan kettingen van 8 meter lang hangen. Wanneer de attractie goed op snelheid is gekomen, vliegen bezoekers met wel 70 km/u hoog boven Stockholm. Voor meer informatie ga je naar de website.

Turkije – Vialand, Istanboel
Het eerste moderne themapark van Turkije, Vialand, opent deze lente zijn poorten. Bezoekers kunnen dan op een terrein van 600.000 m² meer dan 50 attracties beleven, waaronder een snelstartende rollercoaster die een snelheid van 110 km/u haalt, een watercoaster die de klassieke achtbaanbelevenis combineert met een waterattractie en een gezinscoaster. Andere attracties zijn onder andere een stroomversnellingsparcours, een valtoren, een darkride en nog veel meer. De sfeer van het park is in hoge mate gemodelleerd naar het dagelijkse leven in het oude Istanboel. Direct naast het park bevindt zich een groot winkelcentrum. De opening staat gepland voor 23 april 2013. Voor meer informatie ga je naar de website.

Verenigd Koninkrijk – Blackpool Pleasure Beach, Blackpool
“Wallace & Gromit’s Thrill-O-Matic” is de nieuwe attractie van Blackpool Pleasure Beach’s voor 2013. Het dynamische duo neemt waaghalzen mee op hun beroemdste avonturen. Tijdens de spannende reizen steken een aantal sympathieke en minder vriendelijke personages de kop op. In de attractie bevindt zich ook een winkel waar bezoekers Wallace & Gromit-merchandise kunnen kopen. Voor meer informatie ga je naar de website.

 

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.