Fietser gaat er op vooruit in Nederland

Het is lente en veel mensen gaan fietsen. Om deze mensen op weg te helpen is Nederlandfietsland.nl vernieuwd. Foto: Fietsplatform.

Het is lente en veel mensen gaan fietsen. Om deze mensen op weg te helpen is Nederlandfietsland.nl vernieuwd. Foto: Fietsplatform.

Nu het mooie weer dan eindelijk gekomen is gaan veel mensen ook weer fietsen. In Nederland zijn veel mooie fietsroutes maar dan moet je ze wel weten te vinden. Om dit te verbeteren en om fietsers een beetje op weg te helpen is de website nederlandfietsland vernieuwd. De site is uitgebreid met onder andere een online GPS-cursus, nieuwe knooppuntroutes en downloadbare LF-themafolders. Naast alle online informatie biedt de nieuwe overzichtsfolder Nederland Fietsland de mogelijkheid om alles nog eens rustig na te lezen.

Op de website is nu een gratis GPS-cursus voor fietsers te vinden. Deze cursus bestaat uit vier instructievideo’s met duidelijke uitleg van de basisvaardigheden voor het fietsen met een GPS. Aan het eind van de cursus zie je een overzicht van relevante websites en documenten. Ook zijn op de site nieuwe knooppuntroutes toegevoegd. Dit is een selectie van themaroutes die regio’s te bieden hebben. De presentatie van de routes zijn ook verbeterd, met detailkaartje, opsomming knooppunten en printoptie voor de knooppunter of bikepointer.

Ook lange afstand (LF) fietsers kunnen veel informatie vinden op de website. Het aanbod aan GPS-tracks van LF-routes wordt al veel gebruikt en is nu geactualiseerd. Aan de bestaande reeks folders van LF-themaroutes zijn er drie nieuwe toegevoegd. Bij elke themaroute zijn (delen van) LF-routes met elkaar verbonden. De folders zijn gratis te downloaden op nederlandfietsland.nl. Beschikbaar zijn: Nederlandse Kustroute, Rijnfietsroute, Rondje Twente, Zuiderzeeroute en Oeverlandroute. In de folders staat een compact routekaartje met info over de hoogtepunten langs de route.

Daarnaast kunnen fietsers lezen over de fietsmogelijkheden in Nederland. Een nieuwe overzichtsfolder Nederland Fietsland bevat veel praktische informatie, over LF- en knooppuntroutes, over fietsverhuur en pechhulp, overnachtingsmogelijkheden, fietsrouteplanners en fietsgidsen en -kaarten. De folder wordt op grote schaal actief verspreid, o.a. via Fietsers Welkom! locaties.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.