Ga wandelen in wandelmaand april

Wandel de winter (er) uit tijdens April Nivon Wandelmaand

Wandel de winter (er) uit tijdens April Nivon Wandelmaand

Hoewel het weer nog niet echt uitnodigt om naar buiten te gaan zijn er in de maand april al veel buitenactiviteiten georganiseerd. Zo heeft Nivon de maand april uitgeroepen tot wandelmaand. Het is de derde keer dat ze mensen aanmoedigen er samen op uit te gaan. Je kan deze maand aanhaken bij een groepswandeling, twee dagen lopen met overnachting in een natuurvriendenhuis of op een wandelexcursie ergens in het land gaan.

Er zijn veel mogelijkheden. Zo kun je twee dagen op stap langs het Pieterpad of een wandelmidweek door het Twentse coulissenlandschap doen. Daarnaast kun je wandelen rond Drentse hunebedden, Brabantse vennetjes of Limburgs heuvelland. Overnachtingen, maaltijden, begeleiding en medewandelaars zijn inbegrepen. En als je liever op eigen gelegenheid een weekendje wandelt kan je betaalbaar overnachten in een Nivon-natuurvriendenhuis.

Het Nivon geeft ruimte aan de kracht van mensen. Het Nivon is een landelijke vereniging met 23.000 leden, die met elkaar en voor elkaar werken aan een eerlijke, groene samenleving. Dat gebeurt via Natuurvriendenhuizen en Kampeerterreinen, Wandelen, Reizen, Afdelingen en Groepen voor Sociaal Toerisme.

Het Nivon geeft zelf 15 wandelgidsen uit. Daarnaast hebben ze vrijwilligers die samen 4000 kilometer aan lange afstandwandelpaden onderhouden. Ook zijn er enthousiastelingen die vanuit hun passie (mini-) wandelvakanties in Nederland en wandeltrektochten door Europa organiseren. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.