Geen Kampeer en Caravanjaarbeurs meer

De Kampeer & Caravanbeurs is niet meer, in plaats daarvan moet je naar de Vakantiebeurs.

De Kampeer & Caravanjaarbeurs is niet meer, in plaats daarvan vind je meer kampeerspullen op de Vakantiebeurs.

Het Kampeer & Camping segment op de Vakantiebeurs wordt vanaf volgende editie uitgebreid. Je kan vanaf dan ook naar de Vakantiebeurs voor caravans, campers, tenttrailers, (voor)tenten en accessoires. Dit betekent alleen wel dat er geen Kampeer en Caravanbeurs meer komt. De Kampeer en Caravanjaarbeurs was altijd in Utrecht rond de herfstvakantie. De beurs is gestopt omdat ze geen compleet aanbod meer konden bieden. ‘De Knaus groep heeft aangegeven niet deel meer te nemen aan KCJ. In het belang van de consument moeten we een compleet aanbod presenteren en dat kon in deze situatie niet. De veranderde oriëntatie van de bezoeker zorgt ervoor dat een presentatie van het kampeer segment op de Vakantiebeurs de beste optie is.’ zegt Carinha Uytterhoeven, projectmanager VNU beurzen.

Nu is al het vakantieaanbod in januari te vinden op de Vakantiebeurs. Dit is gedaan omdat mensen zich in januari en februari vooral oriënteren op de komende vakantieperiode. Ze beslissen dan niet alleen waar ze heen gaan maar ook de manier waarop . Door het Kampeer & Camping deel uit te breiden kunnen fabrikanten, importeurs, dealers en toeleveranciers hun spullen laten zien op de plek waar je ze ook uiteindelijk gaat gebruiken, namelijk de verschillende vakantiebestemmingen die te vinden zijn op de Vakantiebeurs.

Kampeerliefhebbers hoeven niet bang te zijn dat het kampeeraanbod krimpt nu er geen complete beurs meer is. ‘Het doel is juist een completer aanbod te bieden dan we op Kampeer en Caravan Jaarbeurs konden, doordat we de krachten bundelen. Het resultaat is dat er een sterke vertegenwoordiging van zowel toerisme, glamping en tenten als ook (ver)huur en koop van caravans, campers, (voor)tenten, tenttrailers onderdelen en accessoires te zien is.’ aldus Uytterhoeven. Toch is het niet zeker dat er niets in de plaats komt van de Kampeer en Caravanjaarbeurs. De beurs komt niet in zijn huidige vorm terug maar volgens Uytterhoeven zijn ze op zoek naar mogelijkheden voor een nieuw najaars evenement op basis van de veranderde markt en de nieuwe omstandigheden.

Er komen elk jaar veel bezoekers naar de Vakantiebeurs, daarom is het voor veel fabrikanten van kampeerspullen interessant om hier te staan. Vorig jaar kwamen er 103.859 bezoekers naar de Vakantiebeurs, terwijl er 31.267 bezoekers naar de Kampeer en Caravanjaarbeurs kwamen. Daarnaast heerst er het vakantiegevoel, waardoor mensen in de juiste stemming zijn om te kijken naar een nieuw kampeermiddel.

Het concept van de Vakantiebeurs is opgebouwd aan de hand van zes thema’s. Eén daarvan is het thema Kampeer & Camping. Eén op de vijf bezoekers van de Vakantiebeurs is geïnteresseerd in kampeer- en campingvakanties. Daarom is een uitbereiding van het assortiment aan kampeerspullen niet vreemd. Het is niet de eerste beurs die kamperen verbindt met vakantiebestemming, in Stuttgart werkt deze combinatie al jarenlang.

Ga voor meer informatie naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.