Geld ophalen met mountainbiken

Als liefhebber van mountainbiken kun je ook wat betekenen voor een goed doel tijdens je vakantie.

Als liefhebber van mountainbiken kun je ook wat betekenen voor een goed doel tijdens je vakantie.

Als je graag wat voor een goed doel wil doen en een liefhebber bent van mountainbiken dan kun je meedoen aan de Nicaragua Volcano Challenge. Tijdens deze sportieve uitdaging haal je geld op voor het familiehuis en de projecten van WereldOuders in Nicaragua. De 9-daagse sponsortocht is van 23 november tot en met 1 december 2013 en gaat door het binnenland van Nicaragua. De 350 kilometer lange mountainbiketocht brengt je naar plekken die normaal gesproken verborgen blijven voor toeristen. Je overnacht in het familiehuis van WereldOuders en ontmoet de kinderen waar WereldOuders zich voor inzet. Zo ervaar je zelf waar je sponsorgeld naartoe gaat.

De reis gaat langs meren en vulkanen over  single tracks en zwarte paden. Mede door de hitte en de hoge luchtvochtigheid is dit een hele uitdaging. Omdat er voor alle deelnemers een speciaal trainingsprogramma is gemaakt, kan ook de minder ervaren mountainbiker meedoen. Iedere deelnemer haalt voorafgaand aan de reis €3500 sponsorgeld op voor het familiehuis en de projecten van WereldOuders in Nicaragua. Ook bij het werven van sponsoren krijgen deelnemers advies en ondersteuning. Het bijzondere van de reis is dat je zelf ervaart wat het werk van WereldOuders inhoudt. Tijdens het bezoek aan het familiehuis, zie je met eigen ogen dat jouw bijdrage daadwerkelijk een verschil betekent in het leven van voorheen kansloze kinderen.

Nicaragua is een van de negen landen waar WereldOuders structurele hulp geeft aan thuisloze kinderen. Ze worden opgenomen in familiehuizen waar ze naast liefde, aandacht en verzorging, ook scholing en een vakopleiding krijgen. Er is zelfs de mogelijkheid te gaan studeren. Jongeren blijven aan WereldOuders verbonden totdat het zelfstandige volwassenen zijn. Alleen op deze manier hebben ze echt een kans op een goede toekomst waarmee ze zichzelf en hun samenleving versterken. De ‘familiehuizen’ waar de kinderen en jongeren wonen, zijn in werkelijkheid grote stukken land met verschillende huizen, scholen, landbouwgrond en vaak ook een bakkerij en een kliniek.

Als je geïnteresseerd bent kun je naar een van de informatiebijeenkomsten in Amsterdam of Rotterdam. Hier hoor je alles over het werk van WereldOuders, de reis, de voorbereidingen en het werven van sponsoren. De volgende bijeenkomsten staan nu in de planning op  maandag 13 mei ( (Rotterdam, Aert van Nesstraat 45, gebouw NEM) en dinsdag 21 mei (Amsterdam, MolenPad 3-7). Neem voor meer informatie of vragen contact op met Leonie de Lorijn via 035-6264578 of leonie@wereldouders.nl.

Voor meer informatie kun je ook op de website kijken.

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.