Het aspergeseizoen is begonnen

Het is weer tijd om 'Het witte goud' te oogsten, dit seizoen kun je zelf leren aspergesteken.

Het is weer tijd om ‘Het witte goud’ te oogsten, dit seizoen kun je zelf leren aspergesteken.

Elk jaar wordt er door de liefhebbers reikhalzend naar uitgekeken, het begin van het aspergeseizoen. Het witte goud, zoals de groente ook wel genoemd wordt, is te vinden op de Noord-Limburgse aspergevelden. Van april tot 24 juni is de aspergeoogst in Noord-Limburg beeldbepalend. Nou is aspergesteken, het oogsten van asperges, nog een vak apart. Toch kun je je er dit seizoen zelf aan wagen want je hebt de mogelijkheid om te leren aspergesteken in Limburg.Verschillende aspergetelers verwelkomen je op hun bedrijf voor een rondleiding en om een handje te helpen met oogsten. Daarna kun je naar verschillende restaurants, waar ze je de mogelijkheid bieden het zelf gestoken maaltje te eten.

Als je een echt aspergeliefhebber kun je een meerdaags bezoek aan de regio brengen om te proeven, eten, drinken en slapen. Je kunt kiezen uit allerlei arrangementen, zoals van De Streekerij in Arcen, Culinair Educatiecentrum Limburg in Neer, Hostellerie De Maasduinen in Velden, of Restaurant de Beejekurf in Venray. Voor wie alles over asperges wil weten is een bezoek aan het aspergemuseum De Locht een aanrader. Hier leer je meer over de oorsprong van de groente en hoe het oogsten en sorteren werkt. Wil je meebeleven hoe de streekbewoners omgaan met hun eigen Parel van het Land, bezoek dan op Hemelvaartsdag, 9 mei, de Asperge(s)hopdag in Panningen of de Aspergemarkt in Arcen.

Daarnaast is er de AspergeFietsVierdaagse. Vier dagen fietsen, van 28 – 31 mei, door het Maasduinengebied. Langs kilometers aspergevelden, door bossen en dorpjes zoals het rozendorp Lottum, over heidepaden en langs de oevers van de Maas. Er zijn verschillende routes van 40 en 60 kilometer. Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.