Inspiratie voor een Waddenwandeling

Het waddengebied is een mooie plek om te wandelen voor veel mensen.

Het waddengebied is een mooie plek om te wandelen voor veel mensen.

Het Waddengebied is een mooie plek om te gaan wandelen in Nederland. Het is een bijzonder stukje natuur wat het ontdekken waard is. Je kan zelf routes gaan zoeken om te lopen of je kan de ANWB Wandelgids gebruiken als inspiratiebron. In de gids vind je verschillende een- of meerdaagse wandeling. De nieuwe wandelgids Waddenkust leidt je door het Waddengebied, dat sinds 2009 op de lijst van Unesco Werelderfgoed staat.

De routes zijn gebaseerd op het nieuwe wandelnetwerk Waddenwandelen en lopen over de vaste wal van Groningen, Friesland en de kop van Noord-Holland en over de Waddeneilanden. Waar mogelijk lopen routes via oude paden, zoals kerkpaden, jaagpaden en schoolpaden. In de gids Waddenkust vind je de 25 mooiste routes langs locaties met een bijzondere landschappelijke en cultuurhistorische waarde.

De ANWB Wandelgids Waddenkust:
– beschrijft 25 routes, grotendeels via het wandelroutenetwerk
– Waddengebied is Unesco Werelderfgoed
– geeft achtergrondinformatie, koffie-, lunch-, en logeeradressen
– heeft praktische routekaartjes

De ANWB Wandelgids Waddenkust is gemaakt samen met het projectbureau Waddenwandelen. De wandelgids kost € 13,95 (ANWB leden betalen €12,95), en verschijnt in april bij de ANWB-winkel en in de boekhandel. De gids is ook te bestellen via de website, hier vind je ook meer informatie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.