Je eigen James Bond voertuig

Is het een jet ski? Of een Quad? Nee het is allebei! De Quadski. Foto:  Gibbs Sports

Is het een jet ski? Of een Quad? Nee het is allebei! De Quadski. Foto: Gibbs Sports

Als ik denk aan een amfibievoertuig dan zie ik een auto voor me die langzaam door het water vaart. Maar er is nu een nieuwe uitvinding die de stoffigheid helemaal van deze voertuigen afhaalt. ‘De Quadski’ is een voertuig dat als Quad of als jet ski gebruikt kan worden, afhankelijk van de ondergrond. De omschakeling tussen deze twee standen kan binnen 4 seconden. Het is een uitvinding die wel thuis zou horen in een James Bond film. Alleen de James Bond gadgets zijn science fiction, de Quadski is echt.

Dit nieuwe sport amfibievoertuig kan zowel op het land als in het water hard, zo’n 70 km per uur. Daarnaast ziet hij er sportief uit en hij schijnt heel stabiel te zijn op beide oppervlakte. Maar dit voertuig is niet zonder tegenslag gemaakt. Na 20 jaar in de ontwikkeling en kosten van 200 miljoen dollar is de productie van dit eenpersoons amfibievoertuig in november begonnen. De fabrikant Gibbs Sports is van plan om het eerste jaar 1.000 voertuigen te maken. Je eigen Quadski gaat je $ 40.000 of € 30.800 kosten.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Bekijk de kunsten van de ‘De Quadski:

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.