Maak moeiteloos kunstwerken in je slaap

Deze nieuwe app maakt van je dromen kunst, en het mooie is dat je er niets voor hoeft te doen.

Deze nieuwe app maakt van je dromen kunst, en het mooie is dat je er niets voor hoeft te doen.

Veel mensen denken niet echt na bij slapen. Dromen ben je vaak snel weer vergeten, maar zou het niet leuk zijn als je dromen werden omgezet in kunst? Dat doet een app nu speciaal voor je. Om de leuke, plezierige kant van slaap te laten zien is er een nieuwe app gelanceerd. De hotelketen Ibis komt met de ‘Sleep Art’-app, de nieuwste innovatie op het gebied van slaaptechnologie.

De Sleep Art-app is beschikbaar voor de nieuwe generatie iPhones met de besturingssystemen iOS 5 en 6. De app registreert bewegingen en geluiden terwijl je ’s nachts ligt te slapen en gebruikt die als basis voor een virtueel schilderij, zodat je wakker wordt met een kunstwerk gebaseerd op je persoonlijke slaappatronen.

De Sleep Art-app is eenvoudig in gebruik. Je zet de wekker via de wekfunctie van de Sleep Art-app, en legt de telefoon op de matras. Terwijl je slaapt, registreert de app met de bewegingssensor de geluiden, bewegingen en trillingen die zich tijdens de slaap voordoen. Dit gaat door tot de wekker gaat, waarna je het kunstwerk kunt bekijken dat je slaap heeft opgeleverd. Een overzicht laat je zien hoe het kunstwerk minuut tot minuut in de loop van de nacht is ontstaan.

Lisa Artis van de Britse Sleep Council vertelt: “Elk jaar slaapt een mens tot zo’n 3.000 uur. Een goede nachtrust is essentieel om gezond te blijven en lekker in je vel te zitten. In maart, wanneer we allemaal een uur slaap moeten inleveren vanwege het begin van de zomertijd, is slaap nog belangrijker dan normaal. Daarom is het interessant om onze slaappatronen te kunnen onderzoeken en vergelijken, door onze dromen via een creatief en dynamisch platform om te zetten in een kunstwerk.”

De app bewaart het kunstwerk in een virtuele galerie, zodat de gebruiker verschillende nachten met elkaar kan vergelijken en Sleep Art met vrienden en kennissen kan uitwisselen via Facebook, Twitter – met de hashtag #ibisSleepArt – of e-mail.

De Sleep Art-app is gratis te downloaden via de App Store, hier vind je ook meer informatie.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.