Maar eventjes naar Duitsland

Even stoppen op de Kocher Jagst Radweg. Foto: Germany Travel

Even stoppen op de Kocher Jagst Radweg. Foto: Germany Travel


Het leuke van het wonen in het oosten van het land is dat je binnen het uur de grens met Duitsland kunt oversteken. Doe je dat, dan heb je toch een instant ‘vakantiegevoel’. Hoewel de gedachte van zo’n mini-vakantie (van misschien maar een dag) ongetwijfeld bij veel mensen opkomt, is het altijd maar de vraag: Wat moet je dan doen in Duitsland? De activiteiten die daar plaatsvinden worden immers niet vermeld in de Nederlandse kranten (uitzonderingen daargelaten). Ik heb nu een site gevonden die een handzaam en mooi overzicht biedt op het gebied van toerisme dat je vlak over de grens kunt vinden. Er wordt een beschrijving gegeven van verschillende wandelingen, zoals bijvoorbeeld de DiVa-walk: “De route doet haar naam alle eer aan: als een echte Diva volgt ze de 150 miljoen jaar oude DInosaurussporen en staat in het teken van de Slag om VArus. De nieuwe wandelroute verbindt een ontspannen verkenningstocht door prachtige natuur met een spannende historische belevenis.” De site heeft de originele titel: www.geheimoverdegrens.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.