Meer schade aan smartphones op piste

Vaak gaat het gewoon allemaal goed op wintersport maar soms loopt het niet helemaal zoals je gehoopt had.

Vaak gaat het gewoon allemaal goed op wintersport maar soms loopt het niet helemaal zoals je gehoopt had.

Veel mensen hebben hun wintersport vakantie inmiddels achter de rug. Vaak is het gewoon een plezierige vakantie geweest maar soms gaat er ook wel eens wat kapot op de piste. Europeesche Verzekeringen heeft weer veel schadeclaims ontvangen van gestolen of beschadigde bagage tijdens de wintersport. Hieruit heeft de Europeesche een top 10 van dit seizoen vastgesteld.

Winter Schade Top 10:

1. Bril     11%
2. Mobiele telefoon/smartphone   9%
3. Koffer/tas   8%
4. Camera   8%
5. (Ski)kleding   7%
6. Ski’s/snowboards   6%
7. Helm      6%
8. Identiteitskaart/rijbewijs     5%
9. Skipas   4%
10. Zonnebril      4%

De bril staat meestal wel ergens bovenin de top 10. Ook hebben wintersporters elk jaar meer schade aan telefoons en smartphones. Veel mensen nemen hun mobiel mee op de piste en als je dan een keer goed valt dan overleeft je telefoon het niet. Bij dit soort gevallen gaat het scherm vaak kapot. Ook zijn er dit jaar meer telefoons gerepareerd dan vorig jaar.  De toename van het gebruik van smartphones zorgt er ook voor dat de camera in de top 10 gedaald is. De kwaliteit van camera’s in smartphones wordt steeds beter en het meenemen van een tweede apparaat op de piste is dus niet meer nodig.
Steeds meer mensen hebben een helm op tijdens de wintersport. Deze trend is ook terug te zien in de schade top 10 omdat er steeds meer beschadigde en gestolen helmen zijn.

Top 10 skiletsel
De top 10 skiletsel is ten opzichte van vorig jaar nauwelijks veranderd. Het meest kwetsbare lichaamsdeel is nog steeds de knie, gevolgd door schouder en enkel. Polsblessures komen het meeste voor bij snowboarders.

1. Knie  24%
2. Schouder  11%
3. Enkel   9%
4. Hoofd    9%
5. Pols   8%
6. Been/scheenbeen   7%
7. Heup   7%
8. Duim     6%
9. Rib    6%
10. Kuit     5%

 

 

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.