Met de camper door Marokko

Je kan nu met de campers van Travelhome ook door Marokko trekken.

Je kan nu met de campers van Travelhome ook door Marokko trekken.

Het is nu ook mogelijk om op kampeervakantie door Marokko te gaan. Marokko is namelijk de nieuwe camperbestemming van Travelhome. Door met een camper door Marokko te gaan ontdek je het land op een hele andere manier. Het is een ontdekkingsreis waar je de bijzondere cultuur, mooie koningssteden, authentieke dorpjes, en veel campings tegenkomt. Er is keuze uit verschillende types campers variërend van 2 tot en met 6 personen en de campers zijn gemiddeld niet ouder dan 2 jaar. Het is nu ook mogelijk je camperreis voor 2014 te boeken.

De campers moeten opgehaald worden in Malaga. Op ongeveer anderhalf uur rijden van Malaga kan je dan met een veerdienst vanaf de Spaanse kustplaatsen Tarifa of Algeciras in een mum van tijd naar Tanger of Ceuta varen. Tickets voor de overtocht moet je wel zelf kopen, er zijn meerdere afvaarten per dag. Voor een camperreis in Marokko moet je wel minstens twee weken uitrekken. Wie de koningssteden, de zandduinen, de Kasbah route en de Atlantische kust in een trip wil combineren zou de volgende route kunnen aanhouden: – Tanger – Chefchaouen – Meknes – Fes – Rachidia – Merzouga – Todra vallei – Ouazarzate – Zagora – Marrakech – Essouira – Asilah – Tanger.

Vrij kamperen is mogelijk met uitzondering van plekken waar de lokale verordeningen het verbieden. Campings zijn er genoeg te vinden, zeker langs populaire toeristische routes. De overnachtingsprijzen liggen lager dan in Europa en dat geldt ook voor diesel dat € 0,74 (8,20 Dirham) per liter kost. Nederlanders en Belgen hebben voor een bezoek aan Marokko geen visum nodig. Voertaal is Arabisch en Frans. Gehuurde campers kunnen uiteraard ook gebruikt worden om alleen door Spanje te toeren.

Er is een ruime keuze aan verschillende type campers beschikbaar, waaronder Hymer, Challenger en Moncayo. Alle campers beschikken over airco in de bestuurdersruimte, een douche en toilet. In enkele types is er zelfs plaats voor twee fietsen. De campers zijn goed geïsoleerd. In het verhuurbedrijf in Malaga wordt Nederlands gesproken. Momenteel zijn er directe vluchten naar Malaga vanaf onder meer Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Düsseldorf en Weeze. Diegenen die met de auto naar Malaga afreizen, kunnen deze bij het camperdepot laten staan tijdens de huurperiode.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.