Met je baby naar de bioscoop

Er zijn nu ook speciale voorstellingen voor ouders met kinderen.

Er zijn nu ook speciale voorstellingen voor ouders, zodat ze met hun baby naar de bioscoop kunnen.

Als je een baby of jonge kinderen hebt is het soms niet zo makkelijk om naar de bioscoop te gaan. Kinderen kunnen schrikken van het harde geluid en je kan ook niet heel laat naar de film. Daar heeft Pathé een oplossing voor gevonden. Ze gaan namelijk samen met Cinemum in vijf bioscopen iedere zondagochtend om 11.00 uur films vertonen voor ouders met hun baby’s. Ook opa’s, oma’s, vrienden, zwangere vrouwen en andere introducees mogen mee. Als dit Scandinavische concept aanslaat, kunnen jonge ouders binnenkort in meer steden zonder oppas naar de nieuwste films.

Bij de Pathé Cinemum-voorstellingen staat het geluid zachter dan normaal en blijft het licht een beetje aan. Ouders krijgen gratis een extra stoel voor hun baby. De zaal in- en uitlopen is toegestaan en er zijn faciliteiten om de baby’s (tot circa twaalf maanden) te verschonen en te voeden. “Ook jonge ouders willen af en toe een filmpje pakken”, zegt initiatiefneemster Ane Ose van Cinemum. “Een oppas regelen is soms lastig, zeker als je kind nog erg klein is. Dan is het gemakkelijker én gezelliger om je baby mee te nemen. Onze ervaring is dat ouders na een eerste bezoek terug blijven komen. Het is veel rustiger in de zaal dan je zou denken.”

Pathé is enthousiast over het concept. “Met de Pathé Cinemum-voorstellingen op de zondagochtend halen we een doelgroep in huis die we normaal niet bereiken”, aldus Youry Bredewold van Pathé Nederland. “Veel jonge gezinnen wonen in de stad en zijn in het weekend op zoek naar ontspanning. Daar past een filmbezoek zeker bij. In een aantal landen is het heel normaal dat er speciale voorstellingen zijn voor ouders en hun baby. Pathé en Cinemum voegen Nederland toe aan dat rijtje. Bij succes gaan we zeker uitbreiden naar meer bioscopen.”

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.