Stripmuseum gaat underground

Niets zegt 'urban' beter dan graffiti kunst.

Niets zegt ‘urban’ beter dan graffiti kunst.

Strips hebben over het algemeen niet echt een ‘cool’ imago. Om te laten zien dat strips niet alleen bestaat uit boeken die je kan verzamelen gaat het Nederlands Stripmuseum in Groningen op zaterdag 13 april ‘underground’. Het museum staat dan geheel in het teken van de straatcultuur. Graffiti-artiest Martijn van Steenwijk komt ‘live’ een muur painten met graffiti. Hij werkt naast graffiti ook met airbrush, paintings en fun arts.

Daarnaast geeft tekenaar Wouter Winter een tekenworkshop en komt hij zijn boek Groove Detective presenteren. Wouter Winter’s eerste stripboek verscheen op 3 november 2012. Wat begon als een leuk idee liep al snel uit de hand en hij besloot zich volledig te focussen op striptekenen. Ook komt Pushin Wood Sound System om ‘urban’ sounds te laten horen. Pushin Wood Soundsystem is een dj-trio en is begin 2006 ontstaan. Ze draaien een mix van beats, funk, balkan, jazz, hiphop, breaks, Bossa, swing en wat het moment maar toelaat. En tijdens deze undergrounddag worden er meerdere tekenworkshops gegeven.

Nog niet eerder organiseerde Het Nederlands Stripmuseum Groningen een undergrounddag. Vestigingsmanager, Wies van Hesteren: ‘’Met het organiseren van deze dag willen wij graag de doelgroep van deze subcultuur aantrekken en tegelijkertijd de huidige doelgroep kennis laten maken met deze scene.’’ Martijn van Steenwijk begint om 11:00 uur, vanaf 14:00 uur draait Pushin Wood Sound System zijn beats, om 13:00 uur geeft Wouter Winter een tekenworkshop en om 14:30 uur presenteert hij zijn boek. Ook vindt er een tekenworkshop om 11:00 uur en 15:00 uur plaats door een striptekenaar van Het Nederlands Stripmuseum Groningen.

Het Nederlands Stripmuseum Groningen is open van 10:00 uur tot 17:00 uur. Kijk voor meer informatie op de website.

De sneak preview van Wouter Winter zijn strip:

BAMBKS_001 The Groove Detective – Through The Needle’s Eye (Package Promo) from BAMBEATS on Vimeo.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.