Nieuw Gorilla avontuur in Ouwehands

In Ouwehands Dierenpark is een nieuwe interactieve attractie open gegaan, Gorilla Aventure.

In Ouwehands Dierenpark is een nieuwe interactieve attractie open gegaan, Gorilla Aventure.

Sinds kort is er een nieuwe attractie in Ouwehands Dierenpark. Het Gorilla Adventure is een tunnel van 80 meter lang en 11 meter hoog waar je doorheen kan lopen, en het leefgebied van 6 mannetjesgorilla’s kan ontdekken. Jij kan van dichtbij bekijken hoe ze hun nieuwe leefgebied verkennen. Deze nieuwe attractie leert kinderen spelenderwijs alles over de gorilla en zijn leefgebied, ook leer je meer over de bedreigingen van deze bijzonder diersoort. Daarnaast is het een interactieve attractie waar ook een beetje spanning in zit. Op de website kun je meedoen aan een spel waar je prijzen kan winnen, waaronder een nacht slapen tussen de gorilla’s.

De attractie begint met een rit in een mijnlift naar de mijn. De tocht naar het diepste van de aarde gaat niet zonder slag of stoot en is daarom best spannend. De mijnlift is robuust en van roestig ijzer. Hij wordt bestuurd door een mijnwerker die je begeleidt tijdens de reis. Onderweg kom je problemen tegen als kortsluiting en een vrije val tegen. Als het goed is stap je aan het einde van de rit in de mijngang.

De mijn is een 80 meter lange tunnel met interactieve spellen. Je ziet het bladerdek verdwijnen, een gorilla opdoemen en maakt al spelend kennis met oerwoudgeluiden en de wereld van de gorilla. Ook kun je een foto maken van jezelf tussen een groep gorilla’s. De tunnel loopt door het verblijf van de gorilla’s waardoor je op verschillende hoogtes oog in oog komt te staan met gorilla’s.

De voorbereidingen voor deze attractie zijn al in 2010 begonnen want je zet niet zomaar 6 mannetjesgorilla’s bij elkaar. Ouwehands dierenpark is toen begonnen met de voorbereiding van de bouw. Ook was er veel overleg met collega dierentuinen, want de gorilla’s komen van de Engelse zoo Howletts.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.