Nieuwe kameel gevierd met kamelenritje

DierenPark Amersfoort verwelkomt dit weekeind kameel Freija als nieuwe aanwinst.

DierenPark Amersfoort verwelkomt dit weekeind kameel Freija als nieuwe aanwinst.

DierenPark Amersfoort verwelkomt dit weekeind een nieuwe bewoner. Er is namelijk een nieuwe kameel te bewonderen. Ze staat al een tijdje achter de schermen maar zaterdag kun je Freija voor het eerst zien. In het park wonen twee kamelenmannen die door merrie Freija vergezeld zullen worden in de Stad der Oudheid.

Kinderen kunnen al jaren kamelen zien in DierenPark Amersfoort, maar nu mogen zij in de meivakantie voor het eerst op een kameel zitten en kamelenmelk proeven. De kameel waarmee zij op de foto kunnen, is hier speciaal voor getraind en wordt tijdelijk ingehuurd door het park. Vanaf aanstaande zaterdag komt de Stad der Oudheid tot leven: er worden speciale rondleidingen georganiseerd, zodat de bezoekers de dieren in de oude stad beter leren kennen. De waarzegster zoekt in de Dierenriem naar de karaktereigenschappen van haar bezoekers en kinderen worden versierd met hennatatoeages.

Het nieuwe kamelenvrouwtje Freija staat nu nog achter de schermen in het DierenPark, maar zal vanaf komend weekend voor de bezoekers te zien zijn. De merrie komt uit een dierenpark in Denemarken. Het park hoopt dat de dame in de toekomst jonge kameeltjes krijgt om zo de kudde verder uit te breiden in DierenPark Amersfoort.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.