Nieuwe route naar Chicago

Een ere-haag voor het eerste vliegtuig.

Een ere-haag voor het eerste vliegtuig.


Chicago, de stad van gangsters. Die naam zullen ze wel nooit meer kwijtraken. Wie zelf eens wil kijken of hij nog overblijfselen van het Al Capone-imperium kan zien heeft nu een nieuwe route naar de Amerikaanse stad. Düsseldorf Airport is namelijk een langeafstandsverbinding rijker. Vanaf nu verbindt American Airlines Düsseldorf dagelijks met de derde grootste stad van de Verenigde Staten, Chicago. Gisteren precies om 07:00 uur landde vlucht AA242 voor de eerste keer op Düsseldorfse bodem en werd begroet door een waterfontein van de brandweerbrigade. Om 09:45 uur vloog de Boeing 767-300 met vluchtnummer AA241 terug naar de ‘Windy City’ Chicago.

De nieuwe route van de oneworld-hub Düsseldorf zorgt voor extra waardering in de internationale luchtvaart. Düsseldorf Airport werd eerder al bediend door de alliantiepartners airberlin, British Airways, Finnair, Iberia en S7 Airlines. Met American Airlines vliegt nu een ander lid van de luchtvaartalliantie op de regiohoofdstad en versterkt de Noord-Atlantische competentie van de grootste luchthaven van Noordrijn-Westfalen.

American Airlines bestaat al 75 jaar. Per jaar vervoert de airline 94 miljoen passagiers. Samen met haar dochterondernemingen American Eagle en AmericanConnection opereert American Airlines meer dan 3.500 dagelijkse vluchten naar 260 steden, in meer dan 50 landen over de hele wereld. De vloot bestaat uit bijna 900 toestellen. De luchtvaartmaatschappij biedt momenteel 38 dagelijkse non-stop vluchten vanuit Europa naar de VS.

Chicago is met 8,7 miljoen inwoners de derde grootste stad in de Verenigde Staten en één van de belangrijkste economische centra van het land. Veel internationale bedrijven zoals Boeing, Hyatt, McDermott, Will & Emery en The Wringly Company hebben hoofdkantoor in de stad van Lake Michigan. Ook veel buitenlandse bedrijven hebben zich in Chicago gevestigd. De ‘Windy City’ is vanwege haar bijzondere bouwwerken de architectuur-hoofdstad van de Verenigde Staten en een prominente toeristische attractie. O’Hare International Airport in Chicago verwelkomde vorig jaar 66,5 miljoen passagiers en is de derde grootste luchthaven van de wereld. En o ja, je kunt er een Gangstertour maken!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.