Ga wandelen met de NS

De Ns heeft 4 nieuwe wandelingen waaronder een op Texel. Foto: foto ANWB en Landschapsbeheer Friesland

De Ns heeft 4 nieuwe wandelingen waaronder een op Texel. Foto: foto ANWB en Landschapsbeheer Friesland

Wie denkt dat de NS zich alleen met treinreizen bezighoudt heeft het mis. Naast het vervoeren van mensen zetten ze nu ook wandelroutes uit. Er zijn al 46 ‘wandelen van station naar station’, zoals de reeks heet, lange afstand wandelingen door de NS gemaakt. Voor seizoen 2013-2014 heeft Stichting Wandelnet in samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen vier nieuwe NS-wandeltochten ontwikkeld. De wandelingen worden ook best vaak gelopen, 46 NS-wandeltochten zijn 320.000 keer gedownload.

Nieuw zijn onderstaande routes:
Den Haag: Den Haag Centraal, 8 of 18 km (Nederlands Kustpad)
Dwars door de stad langs het Binnenhof, paleizen en door parken naar de kust. En voor de liefhebber via een groene route door de duinen terug naar het station.

Drentsche Aa: Assen, 10 of 15 km (klein stukje Pieterpad)
Mooi Drenthe in één dag: Assen met zijn verrassende gebouwen rondom de Brink, de hunebedden van Rolde, de Kampsheide en het beekdal van de Drentsche Aa.

Oostvaardersplassen: Almere Centrum – Almere Oostvaarders, 15,5 of 18 km
Van de moderne architectuur bij het station door waterrijke buitenwijken naar de polder. Vergezichten, Hollandse wolkenluchten, veel water en als het even meezit dieren in de Oostvaardersplassen.

Texel: Den Helder, 21 en/of 17/19 km (Streekpad WaddenWandelen)
Eenmaal op de boot is de rompslomp van het dagelijks leven snel vergeten. Het eilandgevoel begint. Heerlijk uitwaaien en genieten van de prachtige kuststrook met bos, duinen, strand en unieke natuurgebieden zoals De Slufter.

De routes en kaartjes van de NS-wandeltochten zijn gratis te downloaden via de website of hier. De NS-wandeltochten Maascorridor, Wekeromse Zand en de 2-daagse tochten Heuvelland en Wouwse Plantage verdwijnen dit jaar uit het NS-pakket, maar zijn nog steeds hier te downloaden.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.