Ontdek een vergeten eilandengroep

De Faeröer eilanden in de Noord-Atlantische Oceaan is een onbekende reisbestemming maar met eigen reisgids.

De Faeröer eilanden in de Noord-Atlantische Oceaan is een onbekende reisbestemming maar met eigen reisgids.

De eerste Nederlandse PDF-reisgids over de Faeröer is uit. Veel mensen zullen nog nooit van deze bestemming gehoord hebben maar dat is misschien ook de charme. Deze vergeten eilandengroep ligt in de Noord-Atlantische Oceaan tussen Noorwegen, Schotland en IJsland. Er komen hier veel minder toeristen dan op andere plekken in Noord-Europa. De Faeröer bestaan uit achttien eilanden met meer vogels wonen dan inwoners. Het is een eilandengroep met een ongerepte natuur en mensen die dicht bij de natuur leven. Door de leegte maak je tijdens je rondreis ook kennis met de Faeröerders, de trotste eilandbewoners die hun tradities nog graag in ere houden. De lege wegen en goede verbindingen maken het reizen goed te doen. Op de Faeröer heb je bijna overal een mooi uitzicht op de ocean. Voor vogelliefhebbers is dit de ideale vakantie bestemming want je kan duizenden vogels tot heel dichtbij benaderen.

Deze reisgids richt zich op de zelfstandige reiziger met een meer dan gemiddelde belangstelling voor de cultuur, de geschiedenis en de samenleving van het land dat hij of zij bezoekt. De gids schetst een eerlijk, maar ook aanstekelijk beeld van de Faeröer. Odyssee heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De auteur Fred Geers heeft vooral Noord-Europa als reisdoel. Als tekstschrijver/fotograaf bezocht hij in alle jaargetijden vele uithoeken in het noorden, die hij beschreef in artikelen in diverse bladen en kranten en websites. Zijn voorliefde gaat uit naar gebieden die niet platgetreden zijn door grote toeristenstromen, hoewel het noorden weinig massatoerisme kent.

In 2007 is Odyssee Reisgidsen gestart met het digitaliseren van bestaande reisgidsen, waardoor het mogelijk is dat je op de website je eigen gids samenstelt. Het voordeel hiervan is dat de reisgids op maat en actueel is. Daarnaast is hij soms goedkoper dan een reisgids uit de winkel. De Odyssee Reisgids wordt als PDF-bestand per mail toegestuurd. Veel reisgidsen zijn ook als paperback verkrijgbaar.

Je kan de Odyssee Reisgids Faeröer krijgen als:

PDF
De volledige PDF-gids telt 88 pagina’s en kost € 11,48. De hoofdstukken uit de gids zijn ook afzonderlijk (€ 0,12 per pagina + € 2 startkosten) of in combinatie verkrijgbaar.

Paperback
De volledige gids is ook als paperback verkrijgbaar. De gids telt 88 pagina’s en kost € 16,50 (exclusief € 2,50 portokosten). ISBN 978 94 6123 022 5.  Voor meer informatie en bestellen (PDF en paperback) ga je naar de website

 

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.