Ga op bezoek bij Dracula

Een van de mysterieuze plekken die je kan bezoeken is Dracula’s kasteel in Transsylvanië.

Een van de mysterieuze plekken die je kan bezoeken is Dracula’s kasteel in Transsylvanië.

Sommige plaatsen in de wereld hebben een heel eigen verhaal. Meestal zijn deze verhalen al eeuwen oud, een beetje griezelig en worden ze nog steeds met liefde door de bevolking verteld. Of de verhalen waar zijn is de vraag maar geeft dit eigenlijk wel? Er zijn van die mysterieuze plekken die je kan bezoeken als vakantiebestemming, tenminste als je het aandurft. Je kan een bezoek brengen aan bijzondere trekpleisters in de wereld waar legendes en monsters niet ongewoon zijn.

Loch Ness Clansman Hotel
In Schotland in het stadje Inverness ligt het ‘Loch Ness Clansman Hotel’. Dit is het enige hotel dat vlak aan het meer van Loch Ness ligt. Durf jij het aan om op vakantie te gaan naar een hotel dat net naast de woonplaats ligt van het Monster van Loch Ness? Het monster woont er volgens de lokale Schotten al honderden jaren. Er zijn in de loop van de geschiedenis verschillende verschijningen geweest. Er zijn zelfs foto’s van gemaakt. Toch is het bestaan van het monster nog bevestigd, misschien kom jij wel achter de waarheid tijdens je verblijf.
Voor meer informatie ga je naar de website.

Dal der koningen – Luxor
Luxor is een stad in Egypte aan de oevers van de Nijl. De stad is wereldberoemd geworden door de ontdekking van het ‘Dal der koningen’. Een plaats waar alle farao’s werden begraven samen met al hun sieraden en schatten. Toetanchmon is een van de bekendste farao’s die daar gevonden werd. Hij werd zo beroemd om hij in een immense stad begraven lag. De mummie van Toetanchamon is vooral bekend geworden door de vloek die rustte op het graf. In totaal zijn er 17 mensen direct en indirect gestorven door de vloek van Toetanchamon. Het is een historische plaats die je 3000 jaar terugbrengt in de tijd. Er is wel enig gevaar als je het vervloekte graf betreedt. De Egyptenaren geloven dat deze vloek nog steeds actief is.
Voor meer informatie ga je naar de website.

Hotel Everest View
Het Hotel Everest View, is het hoogst gelegen hotel ter wereld. Het hotel ligt in Nepal een land dat grotendeels ligt in de bergen, specifieker het Himalayagebergte. De grootste berg ter wereld ligt daar ook, de Mount Everest. Naast de bergen, de ongerepte natuur en de gastvrije bevolking woont er ook een onvriendelijk wezen. De Yeti, een primaat dat door de lokale bevolking wordt omschreven als een schuw maar gevaarlijk beest. Volgens de legendes heeft het beest een overweldigende lichaamsgeur die je van meters afstand kunt ruiken.
Voor meer informatie ga je naar de website.

Dracula’s Castle
Dracula’s kasteel ligt in Transsylvanië, een regio in Roemenië. Deze burcht is door de Roemenen ook bekend als Bran’s Castle. Dit bouwwerk is nu een museum over de streek en zijn geschiedenis. Vanuit de torens kan je de hele regio bekijken. In deze buurt heeft Dracula zelf ook gewoond en geregeerd. In het kasteel heeft hij zelf nooit gewoond maar het biedt wel een mooie weergave van de tijd waarin hij leefde. Zoals de geschiedenis het zegt was zijn echte naam Vlad en was hij een gruwelijke graaf die de regio terroriseerde. In zijn laatste levensjaren was hij drie maanden opgesloten in Bran Castle. Als je een echte fan bent van legendes, moet je dit kasteel zeker bezoeken. Het Bran Castle is een echte aanrader als je van historische bouwwerken houdt met een tikkeltje mysterie.
Voor meer informatie ga je naar de website.

Als je alvast in de Dracula stemming wil komen kun je naar de film ‘Hotel Transsylvanië’ kijken. Hier maken legendes als mummies en Dracula’s en andere monsters de gekste avonturen mee. Hotel Transsylvanië vertelt het verhaal van Dracula die een vijf-sterren hotelcomplex uitbaat.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.