Ontdek veelzijdig El Salvador

In het veelzijdige vakantieland El Salvador is veel te doen, zo kun je een van de 25 vulkanen beklimmen.

In het veelzijdige vakantieland El Salvador is veel te doen, zo kun je een van de 25 vulkanen beklimmen.

In Centraal Amerika liggen nog veel onontdekte vakantiebestemming. Zo is het kleinste land daar, El Salvador, een mooie plek om vakantie te vieren. Veel toeristen hebben het land nog niet ontdekt, terwijl het wel de moeite waard is. Voor een klein land is het een veelzijdige vakantiebestemming. Zo bewoonden ooit de Maya Indianen de regenwouden, kun je de 25 indrukwekkende vulkanen beklimmen en kun je terecht in de authentieke koloniale dorpen. De 320 kilometer kustlijn met vulkanische stranden en de Punta Roca golf is een goed plek voor surfers.

In El Salvador is veel cultuur te vinden. De Paleo-indianen waren de eerste inwoners van El Salvador. Muurtekeningen gedateerd uit 8000 jaar BC herinneren aan de rijke geschiedenis en zijn nog steeds te bewonderen in de grotten van Morazan. Een eeuwenoud Maya dorp is Joya de Cerén. Het dorp werd bedolven onder de as van een vulkaan en is daardoor goed bewaard gebleven. Als bezoeker krijg je goed beeld van het dagelijks leven van de Maya bevolking. Joya De Cerén werd in 1993 opgenomen in de UNESCO-Werelderfgoedlijst.

De vulkanische grond in El Salvador is vruchtbaar. In het Nationale Park in Cerro Verde liggen alleen al 3 vulkanen. Het park wordt bewoond door 128 verschillende vogelsoorten, waarvan 17 verschillende soorten kolibri’s. In het Nationale Park El Boqueron, gelegen op de top van de vulkaan van hoofdstad San Salvador, kun je wandelen in de 558 meter diepe krater, genaamd Boqueroncito.

Eén van de meest bekende trekpleisters is de Bloemenroute “La ruta del las Flores”; een 40 kilometer lange route die langs verschillende koloniale dorpen slingert. Dit gemoedelijke stukje El Salvador biedt de je de kans om het dorpse leven te ontdekken. Zo kun je er wandelingen maken langs de weelderige flora, maar je kunt ook een zwemstop maken bij de watervallen van Choros de la Calera.

Het tropisch warme zeewater en zwarte vulkanische zandstranden maken El Salvador een gewilde vakantiebestemming voor surfers. Watersporten zijn populair in het land. Logisch, want El Salvador heeft meer dan 320 kilometer aan kustlijn. Ervaren surfers trotseren de golfen bij La Bocana; één van de beste surfspots ter wereld.

El Salvador ligt in centraal Amerika en grenst aan Guatemala, Honduras en de Stille Oceaan. El Salvador heeft 6 miljoen inwoners, een kustlijn aan de Stille Oceaan, 25 vulkanen waarvan er enkele nog werken, regenwouden, bergmeren en koloniale dorpen. De bevolking is er hartelijk en gastvrij. De hoofdstad van El Salvador is San Salvador. De officiële voertaal is Spaans. Vliegtuigmaatschappijen die vliegen op El Salvador zijn KLM (via Panama) Delta (via Atlanta) United (via Washington) en Lufthansa (via Frankfurt en Miami).

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.