Ook voor je zomervakantie naar Tirol

Ook in de zomer kun je een actieve vakantie houden in in de Tiroler Zugpitz Arena.

Ook in de zomer kun je een actieve vakantie houden in in de Tiroler Zugpitz Arena.

Vaak zijn wintersportplaatsen niet alleen leuk in de winter, als alle sneeuw weg is kun je er ook goed vakantie vieren. Tiroler Zugspitz Arena is zo’n winterplaats die ook in de zomer veel actie biedt. Je kan hier met het hele gezin op een avontuurlijke en actieve vakantie. De Tiroler Zugspitz Arena is gelegen aan de Oostenrijkse zijde van de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze. Er zijn hier bergen, rivieren, meren en bossen die je kan ontdekken tijdens je vakantie is de Alpen. Als je verblijft in een van de acht dorpen waar de regio uit bestaat kun je veel voordeel krijgen met het Z-ticket. Hiermee zijn veel activiteiten gratis of met korting.

Deze Tiroler vakantiebestemming biedt mogelijkheden voor een veelzijdige zomervakantie met activiteiten voor de hele familie. Kinderen vanaf vijf jaar kunnen zich vermaken met het afwisselende programma van de kids-avonturen-club. Zo vertelt de kruidenheks alle geheimen over de planten, kan je abseilen van een waterval en kom je alles over de legende van de verborgen schat in de bron van Loisach te weten. De club-transfer brengt de kinderen heen en terug naar het hotel, het pension of de vakantieboerderij waar ze verblijven.

Maar er is nog meer te beleven in de acht dorpen waar de Tiroler Zugspitz Arena uit bestaat. Zo vind je in Biberwier de langste zomerrodelbaan van Tirol, met een lengte van 1.300 meter. Met de berglift ga je tot aan de startplaats van de rodelbaan om vervolgens met 40 bochten en 165 meter hoogteverschil naar beneden te gaan.

In het avonturenpark ‘Kletterwald’ in Bichlbach kun je klimmen in een touwparcours en veel klimtoestellen. Er zijn in totaal 160 verschillende routes. Het klimbos is toegankelijk voor kinderen vanaf 6 jaar en minimaal 1,20 meter groot. Kinderen jonger dan 14 jaar moeten worden begeleid door volwassenen. Naast het klimbos biedt het avonturenpark ook andere activiteiten voor jong en oud. Kinderen kunnen rondrijden op een elektrische quad in het ‘Power Quad Park’ en veel sneller gaat het eraan toe bij het rafting parcours. Er is niet alleen snelheid, je kan ook naar de minigolf baan of  het zwemmeer.

De Zugspitze (2.962 m) biedt mooie panorama’s over de Alpen en is een vier landenpunt. De Tiroler Zugspitzbahn, brengt je in 10 minuten naar de top van de Zugspitze. De gondel biedt plaats voor 100 personen. ‘Fascination Zugspitze – Adventure World’ bij het bergstation op de top van de Zugspitze biedt een kijkje in de historie van de Zugspitze en de omgeving door middel van foto’s en een educatieve 3D show. En voor degene die geen hoogtevrees hebben is er een glazen vloer waar je overheen kan lopen.

Met het Z-ticket heb je niet alleen toegang tot de liften, maar ook openbaar vervoer, de entree voor verschillende zwembaden, de langste zomerrodelbaan van Tirol en een bezoek aan de Zugspitze. Het Z-ticket is te verkrijgen voor 3 of 7 dagen. Prijzen voor het ticket vanaf € 50,- voor volwassen, € 39,- voor jeugd (16 – 18 jaar) en € 24,- voor kinderen (6 – 15 jaar).

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.