Paasbezoek: 750.000 buitenlanders

De paasshow van SBS6 in Slagharen.

De paasshow van SBS6 in Slagharen.


Een uitzonderlijk koud weekend met de koude-record sinds honderd jaar zorgde er voor dat er duidelijk minder toeristen naar Nederland kwamen tijdens de Pasen 2013. Volgens NBTC Holland Marketing brachten zo’n 750.000 buitenlandse toeristen de paasdagen in Nederland door. Daarnaast genoten zo’n 225.000 Nederlanders van een korte paasvakantie in eigen land. Het Grote SBS6 Paasfeest in Slagharen werd ondanks sneeuw toch door tienduizenden mensen bezocht, die voor korte tijd voor een file bij de ingang van het park zorgden. Alle binnenlandse en buitenlandse bezoekers besteedden dit jaar ruim 500 miljoen euro tijdens Pasen in ons land.

Net zoals voorgaande jaren kwamen de meeste buitenlandse toeristen uit Duitsland, gevolgd door de Belgen. Daarnaast waren er ook veel bezoekers uit Frankrijk. Belangrijke trekkers voor de buitenlandse bezoekers waren ook dit jaar de kust en de grote steden. De accommodaties aan de kust waren, ondanks het koude weer, ook dit jaar populair. Door het hele land waren de bungalows, vakantiehuisjes, groepsaccommodaties en hotels redelijk bezet. Het vroege tijdstip van Pasen en het koude weer zorgden voor een lagere bezetting op de campings.

Van de 400.000 Nederlanders die op vakantie gingen tijdens de paasdagen, bleven er zo’n 225.000 in eigen land. Naast vakanties ondernemen Nederlanders traditiegetrouw ook veel uitstapjes tijdens Pasen. Nederlanders lieten zich deze Pasen niet uit het veld slaan door het koude weer. Er werden bijna 20 miljoen uitjes ondernomen door Nederlanders. Fietsen, wandelen, uitwaaien op het strand en winkelen waren daarbij favoriet. Ook binnenactiviteiten in attractieparken, musea, horeca, zwembaden of sauna’s waren populair.

Op eerste Paasdag – in winterse sferen – zijn ondanks de sneeuw en kou toch tienduizenden mensen naar het jaarlijkse “Grote SBS6 Paasfeest” in Slagharen gekomen. Er stond om 11:00 uur even een file van 10 kilometer naar het park. De afgelopen weken had SBS6 onder haar kijkers 50.000 kaarten verdeeld. De animo was zo groot dat de kaarten heel snel waren uitverkocht.

Ook dit jaar konden kinderen prijzen winnen met het “paaseieren zoeken”. In totaal waren er duizenden chocolade eitjes verstopt in het attractiepark. Tussen de vijftigduizend paaseitjes was ook een gouden ei verstopt. De vinder van het enige gouden ei won een volledig verzorgde vakantie in Attractie- & vakantiepark Slagharen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.