Prosecco drinken op 35 meter hoogte

De eerste Aérobar ter wereld gaat zaterdag de lucht in.

De eerste Aérobar ter wereld gaat zaterdag de lucht in.

Futurscope komt met een nieuwe attractie, de eerste Aérobar ter wereld. Deze bar is absoluut niet geschikt voor mensen met hoogtevrees maar als je daar geen last van hebt is het een echte rush. Ze openen het pretparkseizoen met dit letterlijke hoogtepunt. Vanaf zaterdag 13 april stijg je tot een hoogte van 35 m voor een drankje in de zwevende Aérobar. De twaalf persoonsbar wordt de lucht in getrokken door een met helium gevulde ballon. De witte futuristisch ogende stellage zorgt er voor dat de luchtballon niet afdrijft.

Onder begeleiding van een barman, die onder meer prosecco en fris serveert, blijf je ruim 10 minuten in de lucht. De Aérobar past, net als het restaurant van de toekomst ‘Le Cristal’, in het ‘FoodTainment’ concept.  In deze attracties wordt gastronomie en vermaak gecombineerd. De attractie is van veraf zichtbaar, is 7 m lang en heeft een diameter van 4 m.

De attractie is een idee van het bedrijf Aérophile, die ook de PanormaMagique ballon van Disneyland Parijs in de lucht houdt. De stellage bestaat uit 72 gebogen staven en is ontworpen door de Franse architect Daniel Vaniche. Een rit kost afhankelijk van het soort drankje € 6,50 tot € 11 p.p. Futuroscope heeft de primeur van de eerste Aérobar ter wereld. De Franse fabrikant hoopt het concept ook internationaal te verkopen.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.