De bergen in met een leen-St. Bernard

Deze zomer kun je wandelen met een echte Saint Bernard.

Deze zomer kun je wandelen met een echte Saint Bernard.

Zwitserland is het thuisland van de St. Bernard hond. Deze hond staat vooral bekend om het redden van mensen onder de sneeuw. In de zomer is dit natuurlijk niet nodig en dan worden de honden ergens anders voor gebruiken. Er is een stichting in Zwitserland, Barry Foundation, die deze honden special fokt. Daarnaast geven ze je de mogelijkheid om met de honden te wandelen. Er zijn twee plaatsen waar dat kan: in de Great Saint Bernard pas en in Martigny.

Elke dag in juli en augustus 2013 kun je in de Great Saint Bernard pas wandelen met een St. Bernard hond. Je kan als bezoeker aan het hospice een wandeling door de bergen maken. Deze duren ongeveer 1 ½ uur. De starttijd ligt aan je ambities. Als je een grote bergwandeling wil maken dat vertrek je om 10 uur en als je gewoon wil wandelen dat vertrek je om 2 uur. De prijs per persoon is: Volwassenen: 48 Fr (€39,50), Senioren: 46 Fr (€38,-), Kinderen (tussen 6 en 16 jaar): 8 Fr (€6,50), Gezinnen: 104 Fr. (€85,50) (2 volwassenen / 2 kinderen). Een bezoek aan het hospice museum is inbegrepen in de prijs.

Je kan in juli en augustus 2013 een wandeling met deze honden maken in Martigny. Tijdens deze wandelingen neem je de hond mee door het bos. Deze wandelingen kun je alleen in het weekeind doen. Ze duren ook ongeveer 1 ½ uur. Er zijn maar 8 plaatsen beschikbaar dus je moet je wel van tevoren opgeven. Ze beginnen bij het ​​Musee et du Chiens Saint-Bernard om 2.00 uur elke zaterdag en zondag. De prijs per persoon is: Volwassenen 48 Fr (€39,50), Senioren 46 Fr (€38,-),Kinderen (vanaf de leeftijd van 6 tot 16 jaar) 8 Fr (€6,50), Families 104 -. Fr. (€85,50) (2 volwassenen / 2 kinderen). Een bezoek aan het Musee et Chiens du Saint-Bernard is inbegrepen in de prijs.

Barry Foundation is opgericht om de St. Bernard te beschermen. Als eigenaar van de fokkerij kennels van de “Grote St. Bernard” sinds 2005, is het hun verantwoordelijkheid om het meer dan drie eeuwen oude ras te fokken op zijn plaats van oorsprong en om het bijzondere type van hospice St. Bernard hond te behouden. De St. Bernard is de Zwitserse nationale hond. De vader, Barry 1 (1800 – 1814), waarnaar de stichting is genoemd, zou het leven van 40 mensen hebben gered en is het meest bekende lid van zijn ras.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.