Vier je vakantie op het water

Je kan voor je zomervakantie ook ervoor kiezen om eens te gaan varen in plaats van kamperen of in een hotel overnachten.

Je kan voor je zomervakantie ook ervoor kiezen om eens te gaan varen in plaats van kamperen of in een hotel overnachten.

Veel mensen denken bij een zomervakantie aan een camping of appartement maar er zijn andere mogelijkheden. Zo kun je voor een vakantie in Europa een boot huren om de rivieren en kanalen te ontdekken. Voor een bootvakantie over de waterwegen van Europa kun je bij reisorganisatie France Passion Plaisance Travel (FPP Travel) terecht. Zij verhuren inmiddels 30 jaar motorboten in Frankrijk. Ook voor bootvakanties in Italië, Spanje, België, Duitsland, Tsjechië, Polen en Nederland kun je er terecht.

Je kan kiezen uit in totaal 32 vertrekplaatsen en boten zijn te huur in de drie categorieën Budget, Classic en Premium. De capaciteit varieert van twee tot en met twaalf personen. Huisdieren zijn toegestaan en fietsen kunnen gehuurd worden. Huurperioden variëren vanaf een weekeinde, midweek, 7 dagen, 2 weken tot een langere periode.

Het grootste aanbod van boten biedt FPP Travel in Frankrijk. Populaire vaargebieden zijn het Canal du Midi, Aquitaine en de Camargue in het zuiden. Maar ook Bourgogne, Charente, Bretagne en Anjou, de Elzas, de Franse Ardennen, de Lot en Quercy zitten in het vaaraanbod van de rederij. Voor wie dichter bij huis de binnenwateren wil ontdekken kan in eigen land in Broek op Langedijk aan boord gaan of in het Belgische Eeklo beginnen met varen.

Je eigen paella aan boord bereiden is natuurlijk een vereiste tijdens een vaarvakantie in Catalonië: opstaphaven is Riba Roja d’Ebre in de Ebrodelta. Liefhebbers van Italië kunnen aan boord gaan in de plaats Marano tussen de lagunes van Marano en Grado of als vertrekbasis kiezen voor het vissersplaatsje Chioggia dat wel iets weg heeft van Venetië, dat overigens op een dagtocht goed te bezoeken is.

Per vertrekbasis worden routeopties gegeven voor een weekeinde, midweek, een, twee of drie weken. In veel gevallen is het mogelijk om een enkele vaarreis te maken, zodat de boot niet teruggevaren hoeft te worden naar het startpunt. Tevens biedt FPP Travel tegen betaling de service om de eigen auto naar het eindpunt te laten brengen.

In de brochure worden de beschikbare boten per categorie getoond: naast een foto ziet men de indeling plus een beschrijving met onder meer het aantal hutten, stahoogte, of er een tv en dvd-speler aan boord is en de sanitaire voorzieningen. Ook beschikt de rederij in Frankrijk over een aantal boten die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers, vertrekbases zijn Digoin in de Bourgogne en Homps in Aquitaine.

De prijzen variëren afhankelijk van de klasse en type boot vanaf € 270,- per persoon per week voor een boot uit de Premium klasse, vanaf € 110,- per persoon per week voor een boot in de Classic vloot en vanaf € 99,- per persoon per week voor een boot uit de Budget klasse. Wil je echt helemaal niets aan het hoofd hebben dan kan je voor boten uit de Premium klasse een kapitein, gastvrouw en/of kok inhuren.

Het verhuurseizoen loopt van 15 maart tot 15 november. De Nederlandstalige brochure ‘Vakantie op het water’ wordt gratis toegestuurd. Vraag een exemplaar aan via het e-mailadres contact@france-passion-plaisance.fr of download de brochure via de website waar ook direct online geboekt kan worden.

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.