Vind het voorjaar in Navarra

Hier moeten we nog even op de lente wachten maar in Navarra hebben ze al mooi lente weer om van te genieten.

Hier moeten we nog even op de lente wachten maar in Navarra hebben ze al mooi lente weer om van te genieten.

In Nederland moeten we nog even wachten op het echte lente weer maar als je al dat wachten zat bent kun je ook een vakantie boeken. Een van de bestemmingen kan bijvoorbeeld de Spaanse regio Navarra zijn, hier is het al wel mooi weer. Je kan in deze regio veel verschillende dingen ondernemen en het heeft een gunstig klimaat. Zo kun je kiezen voor een citybreak in Pamplona, een zelf uitgestippelde wijnroute, een bezoek aan de middeleeuwen of een wandeltocht door de van de Spaanse regio.

Pamplona is de hoofdstad van Navarra. De oude Romeinse stad ligt aan de rivier de Arga, in het centrum van het voormalige Koninkrijk. Ten zuiden van de bergen en valleien van de Pyreneeën en ten noorden van de kloosters, kastelen en de vruchtbare Ebro-vallei. Pamplona is de goede uitvalsbasis voor een verkenningstocht door een veelzijdig landschap. De stad heeft een oud centrum waar je veel bars en winkels vindt. Binnen de oude stadsmuren huist bovendien een rijke historie. Zo loopt de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela dwars door de stad. Het Redkin Bastion biedt een mooi uitzicht over de smalle straatjes, pleintjes en bouwwerken.

Navarra staat bekend om haar rijke keuze aan kwaliteitswijnen. De populaire Ruta del Vino loopt door heel Spanje en dus ook Navarra. Ontdek de wijngaarden, restaurants, barretjes, accommodaties en omgeving te voet, te paard of op de fiets. Je kan tijdens je reis verschillende wijnen proeven en de omgeving verkennen. Zo is er veel erfgoed te vinden zoals middeleeuwse paleizen.

Navarra is een goede wandelbestemming. De verschillende regio’s bieden afwisselende natuur en cultuur. De pelgrimsroute naar Santiago de Compostella is wereldberoemd en combineert eeuwenoude tradities en geschiedenis met indrukwekkende natuur. Kies je liever een rustigere route? Ga dan op pad in het natuurpark van de woestijn Bardenas Reales dat in 2000 door Unesco is uitgeroepen tot biosfeerreservaat. In dit natuurpark lopen wandelroutes door de verschillende zones van het gebied. Een echte aanrader is “Dehesa del Moncayo”; het hoogste punt van het gebied met een enorme verscheidenheid aan flora, fauna en uitzichten.

Op nog geen 1.400 kilometer van Amsterdam, ligt de Spaanse regio Navarra. Dit voormalige Koninkrijk is nu een autonome gemeenschap, waarbij de overblijfselen uit de rijke middeleeuwse geschiedenis overal te zien zijn. De regio grenst in het noorden aan Frankrijk, in het zuiden aan de provincies La Rioja en Zaragoza, in het oosten aan de Aragonese provincies Huesca en Zaragoza en in het westen aan de Baskische provincies Guipuzcoa en Alava. Navarra beslaat een grondgebied van ruim 10.000 km2 en bestaat uit vier zones: De Pyreneeën, de Cuenca de Pamplona, de Middenzone en de Ribera. De bevolking telt ongeveer 600.000 inwoners, waarvan de meeste mensen in de hoofdstad Pamplona wonen. Grote gebieden in Navarra zijn daarom rustig en dunbevolkt.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.