Waar plaats jij je reisverslag?

Als je lang op reis gaat wil je iedereen op de hoogte houden zonder een hoge telefoonrekening.

Als je lang op reis gaat wil je iedereen op de hoogte houden zonder een hoge telefoonrekening.

Veel mensen maken steeds meer en langere reizen. Je hebt dan niet altijd de mogelijkheid om een mobiele telefoon mee te nemen of om vaak te bellen. Toch wil je de mensen thuis laten weten wat je allemaal meemaakt. Nu kun je je hele dagboek op Facebook zetten maar dan komt het ook bij allemaal mensen terecht waarvoor het misschien helemaal niet bedoeld is. Om je thuisfront toch op de hoogte te houden kun je een reisblog beginnen. Er zijn inmiddels veel websites waar je een eigen reisblog kan beginnen, maar welke moet je kiezen? Wij hebben er een paar op een rij gezet om je een idee te geven.

1. Pindat.com
Op de website Pindat kun je elke dag, gratis, een reisblog plaatsen en delen met je vrienden en familie. Een leuke feature van de website is dat je je locatie kan ‘pinnen’. Je kan op de kaart aangeven waar je precies zit, zo hebben de mensen die je blog lezen ook een beter beeld van je bestemming. Daarnaast kun je bij je blogs gratis foto’s plaatsen en je kan offline je verslag schrijven met de android app. Ook kun je de verhalen van andere reizigers lezen om inspiratie op te doen voor je eigen reizen.

2. Reisverslag.com
Reisverslag is ook een website waar je gratis je blog kan plaatsen. De lay-out is iets simpeler dan die van Pindat maar als je hiervan houdt is het een prima site. Je kan foto’s en video’s bij je verhaal plaatsen en mensen kunnen reacties plaatsen. Daarnaast heb je 1GB opslagruimte die je zelf kan beheren. Verder kun je je pagina een achtergrond met een foto van het land waar je doorheen reist geven en vrienden en familie worden automatisch op de hoogte gehouden van een nieuwe blog.

3. WaarBenJij.nu
WaarBenJIj is op dit moment een van de grootste reisblog websites van Nederland. Ook hier kan je gratis je blog plaatsen. Je maakt een eigen profiel aan en geeft aan welke familie en vrienden je automatisch op de hoogte wil houden. Je kan op een kaart aangeven waar je op dit moment bent. Daarnaast kun je je nieuwe reisverslag ook makkelijk delen op social media zoals Facebook en Twitter. Ook kun je foto’s en video’s van je reis toevoegen aan je blog. Reisfilmpjes van WaarBenJij-leden worden op tv uitgezonden (tenminste als jij dat wil). Op RTL5 zijn de filmpjes iedere zondag te zien in het nieuwe reisprogramma Overal & Nergens. En je kan op de website van alle foto’s van je vakantie een fotoalbum laten maken.

4. Gaatverweg.nl
Gaatverweg is de enige reisblog die geen reclame op de website en tussen je blogs plaatst. Je kan nieuwe verhalen offline schrijven en oploaden als je een internetverbinding hebt. Daarnaast kun je zelf het uiterlijk van je blog bepalen en elke keer opnieuw aanpassen. Je kan foto’s toevoegen aan je verhaal en er is een mailinglist zodat iedereen een melding krijgt als je een nieuwe blog gepost hebt. De locatie van je verhaal wordt automatisch op een kaart gezet. Daarnaast heb je een gastenboek, een reismap met de route, eigen menu en achtergrond afbeelding. Ook kan je je reisblog afschermen zodat alleen mensen met het wachtwoord hem kunnen zien, op deze manier weet niet iedereen dat je niet thuis bent.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.