10 vakantietips voor de Lorraine

Deze zomer kun je naar de grootste ballonvaartshow ter wereld die iedere twee jaar in Chambley (tussen Nancy en Metz) plaatsvindt.

Deze zomer kun je naar de grootste ballonvaartshow ter wereld die iedere twee jaar in Chambley plaatsvindt.

De Lorriane in Frankrijk is bekend van onder meer de steden Metz en Nancy en de mirabel en de Quiche Lorraine. Maar de streek in het noordoosten van Frankrijk heeft deze zomer naast deze toeristische trekkers veel verrassende evenementen, ludieke accommodaties en attracties. Hieronder vind je een top 10 van dingen die je deze zomer kan beleven in de Lorraine.

1. Openluchtshow De slag bij Verdun
Dit jaar wordt tussen eind juni tot en met eind juli  licht en klankshow opgevoerd die de bloedige veldslag bij Verdun nabootst. Met 300 acteurs, 900 kostuums, 1000 projectoren en effecten geeft de voorstelling in de buitenlucht een kijk op deze oorlog. De slag bij Verdun duurde 300 dagen en kostte meer dan 300.000 levens. De voorstellingen in Haudainville vinden iedere vrijdag- en zaterdagavond plaats van 21 juni tot en met zaterdag 27 juli. De 1½ uur durende ‘From flames to light’ voorstelling begint bij het vallen van de duisternis rond 22.00 – 22.30 uur. Nadere info op www.spectacle-verdun.com.

2. Grootste luchtballonshow ter wereld
Jean-François Pilâtre de Rozier was een Frans natuurkundige en luchtvaartpionier, die als eerste op 21 november 1783 in een ballon de lucht in ging. 230 jaar later blijft het een prachtig schouwspel en zeker tijdens de grootste ballonvaartshow ter wereld die iedere twee jaar in Chambley (tussen Nancy en Metz) plaatsvindt. Ballonvaarders uit 67 landen komen naar de Lorraine om 10 dagen lang het luchtruim te kiezen met heteluchtballon in alle vormen, kleuren en maten. Dit jaar vindt het Lorraine Mondial Air Ballons evenement plaats van 26 juli tot 4 augustus. Parkeren is gratis. Nadere info op www.pilatre-de-rozier.com.

3.      Slapen in een glazen piramide of in een vliegtuig
Slapen onder de sterrenhemel. Dat mag je letterlijk nemen in La Ferme Aventure waar je op vele verschillende manieren kunt overnachten; in een vliegtuig, een bed in een hooizolder, een boomhut, een tipi, een bed in de vorm van een hart, op een vlot of zelfs in een piramide van glas midden in het bos. Het kan in recreatiepark La Ferme. Aventure in Chapelle-aux-Bois op zo’n 20 km van Een bezoek aan La Ferme Aventure is een bijzondere ontdekkingsreis, waarbij je zintuigen op scherp worden gezet. Dit recreatiepark van acht hectare is volledig gewijd aan de natuur. Ook is er een 2 km lang blotevoetenpad. Kinderen, ouders en grootouders zullen zich kostelijk vermaken in dit verrassende park. Nadere info op www.la-ferme-aventure.fr.

4.  Slapen tussen herten en wolven
Voor een onvergetelijke nacht in een pelsjagershut met zicht op een meute poolwolven, in een boomhut in het bos boven de dieren slapen of in een Zuid-Afrikaanse safaritent bij de herten of in een yurt bij de przewalskipaarden en oerossen. Dierenpark Sainte Croix in Rhodes – 85 km onder Metz – biedt dit bijzondere avontuur genieten van de nacht en de geluiden van de dieren die ’s nachts leven. Het park van 120 hectare biedt 100 diersoorten en in totaal 1500 dieren en 13 verschillende accommodaties. Een paradijs voor kinderen, zie www.parcsaintecroix.com.

5. Overnachten in een kunstvoorwerp
Stelt je eens voor, een eiland, middenin de Vogezen, omgeven door een weidse vlakte, met daarop negen futuristische bouwwerken die als overnachtingsplek fungeren. In het plaatsje Raon l’Etape staat het Museumotel, een futuristisch hotel gebouwd dat uit negen ‘bubbels’ bestaat, kleine bungalows die een beetje aan UFO’s doen denken. Dit uitzonderlijke etablissement werd in 1967 ontworpen door Pascal Hausermann en is een architectonisch hoogstandje. Alle bubbels hebben een verschillende pop art inrichting. Nadere info en reserveringen via www.museumotel.com.

6. Vliegen als een vogel in de Vogezen met 100km per uur
Voor waaghalzen die een keer willen vliegen zonder vleugels is het avonturenpark Bol d’Air in La Bresse the place to be. Je wordt in een speciaal tuig vastgemaakt waarna je hangend aan een kabel met een topsnelheid van meer dan 100 km per uur over een afstand van zo’n 1330 meter over boomtoppen naar beneden raast. Nieuw dit jaar is een duo sprong zodat bijvoorbeeld een vader een kind kan meenemen (max gewicht is 140 kg). Nadere informatie via www.bol-d-air.fr.

7.Laat je rondleiden door een local – gratis!
‘Greeters’ is de naam van een wereldwijk netwerk van vrijwilligers die toeristen graag hun stad en omgeving laten zien. Ook het departement Meurthe & Moselle in de Lorraine neemt deel aan dit gastvrij initiatief. De zeven Greeters Monique, Colette, Eric, Damienne, Annie, Jacqueline en Claude leiden graag maximaal 6 personen rond in hun favoriete stad. Ook in de stad Nancy zijn bezoeken met Greeters mogelijk.  Meer informatie op http://nancygreeters.fr of  www.greeters54.com.

8.Nieuwe expositie in het Centre Pompidou-Metz
Vlakbij het imposante treinstation van Metz ligt het museum voor moderne kunst Centre Pompidou-MetzSpectaculaire luchtfotografie is het thema van de expositie ‘Vues d’en Haut’- over hoe de waarneming van de aarde vanuit de lucht de zienswijze van kunstenaars beïnvloedt en toont ruim 500 foto’s en films, van de eerste luchtfoto’s die Nadar in 1860 van8it een luchtballon nam tot moderne satellietbeelden. De tentoonstelling loopt van 17 mei tot en met 7 oktober 2013. Meer informatie op:www.centre-pompidou-metz.fr

9. Kamperen in Lorraine
In de regio Lorraine zijn veel kwaliteitscampings te vinden. Zo’n 25 campings, met name in de Vogezen, die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Sommige campings bieden zelfs luxueuze wellness-mogelijkheden waaronder bijvoorbeeld het prachtig gelegen ‘Domaine de Champé’ in het dorpje Bussang. Voor meer informatie, speciale aanbiedingen en reserveringen zie www.camping-lorraine.com.

10.Gebouwen op centrale plein Nancy bijzonder verlicht
Het Place Stanislas van Nancy, door UNESCO op de Werelderfgoedlijst gezet en als een van de mooiste pleinen ter wereld bestempeld, is deze zomer het toneel van een prachtig spektakel op de 18e eeuwse gevels van het plein. Het audiovisuele evenement zal dagelijks te zien zijn bij zonsondergang in de periode 15 juni tot 16 september en staat in het teken van het Renaissance themajaar dat in Nancy en de hele regio Lorraine georganiseerd word. 20 minuten lang biedt deze show een artistieke interpretatie van de bouw van het Place Stanislas en een modern en ludiek gedeelte met betrekking tot de Renaissance. Meer informatie op: www.renaissancenancy2013.com.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.