De schoenen van Carrie in Rotterdam

De Manolo Blahniks die Carrie Bradshaw droeg tijdens haar huwelijk met mr. Big komen naar Rotterdam.

De Manolo Blahniks die Carrie Bradshaw droeg tijdens haar huwelijk met mr. Big komen naar Rotterdam.

Carrie Bradshaw’s Manolo Blahniks komen naar Rotterdam! Ik weet dat sommige mensen nu denken: Oke dus? Maar ik word daar, als schoenliefhebster en Sex and the City fan, heel blij van. Ik denk met mij veel meer vrouwen. Want goed we keken naar de serie voor het verhaal, de mannen en de mode maar eigenlijk wilden we gewoon allemaal Carrie Bradshaw’s schoenenkast. En nu kunnen we een stukje van die kast van dichtbij zien. Kunsthal Maakmee liet het publiek namelijk hun volgende tentoonstelling kiezen, en de tentoonstelling ‘Schoenen’ heeft gewonnen. Niet zo vreemd want schoenen zijn voor velen van ons onweerstaanbaar; van pumps tot laarzen, van sandalen tot sneakers. Ze weerspiegelen je persoonlijkheid. De komende maanden wordt, samen met het publiek en Modemuseum Hasselt in België, gewerkt aan een tentoonstelling over schoenen van 1900 tot nu. Voor de tentoonstelling, die op 14 december 2013 opent in de Kunsthal, stelt MaakMee nu de eerste vraag: “Welke titel geef jij de tentoonstelling?”

Met de verkiezing van schoenen tot favoriet haalt het publiek alvast een belangrijk topstuk naar Rotterdam. Het gaat om de fameuze blauwe Manolo Blahnik schoenen, het model dat Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker uit Sex and the City, met styling door Patricia Field) draagt tijdens het huwelijksaanzoek en voltrekking van het burgerlijk huwelijk met haar grote liefde mr. John “Big” in de SatC movie. Dit paar schoenen was eerder onderdeel van de tentoonstelling ‘In Her Shoes’ van het Modemuseum Hasselt (2009). De komende maanden wordt duidelijk welke andere spraakmakende schoenen hun weg vinden naar de Kunsthal en op welke wijze deze worden gepresenteerd. In de vragen die MaakMee stelt, komen alle aspecten van het maken van een tentoonstelling aan bod en drukt het publiek een eigen stem op de uiteindelijke tentoonstelling.

Een goede titel is bepalend voor het succes van een tentoonstelling. Een titel prikkelt, verrast of maakt een statement, kortom: zorgt ervoor dat iedereen de tentoonstelling wil bezoeken. Vanaf vandaag tot en met 23 mei kan iedereen via KunsthalMaakMee.nl uit een lijst suggesties kiezen of zelf een titel aandragen. Het MaakMee Team buigt zich samen met Kenneth Ramaekers (directeur Modemuseum Hasselt) over de ingezonden suggesties. De definitieve titel wordt dinsdag 28 mei bekend gemaakt, tezamen met de lancering van de tweede MaakMee vraag: “Welke onderwerpen vind jij passen bij de tentoonstelling?”

Voor meer informatie of om mee te doen ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.