Afrika even in Limburg

Slechts een glazen wand scheidt de bezoeker van de wilde dieren.

Slechts een glazen wand scheidt de bezoeker van de wilde dieren.


Wie de Afrikaanse wildernis eens van dichtbij wil meemaken, tenminste zo dicht als veilig mogelijk is in Nederland, die zou Pinkstermaandag kunnen afreizen naar Limburg, dan is het namelijk Afrikadag in GaiaZOO. Het thema rondom deze dag is educatie over dieren én natuur- en soortenbehoud, een van de bestaansredenen van de Zuid-Limburgse ZOO. Tijdens de Afrikadag geven verschillende natuurbehoud stichtingen bezoekers informatie over bedreigde Afrikaanse dieren. En wordt iedereen opgeroepen om deze dieren en hun natuurlijk leefgebied te beschermen tegen uitsterven.

In de gebieden Rainforest en Savanna zullen deze stichtingen de bezoekers van GaiaZOO inlichten over het behoud van dieren zoals de cheeta, leeuw, chimpansee en de Afrikaanse wilde hond. Bij de beeldhouwers van Yaka African Art zijn verschillende Afrikaanse kunstwerken te koop en kunnen bezoekers een korte workshop van de Zimbabwaanse kunstenaars bijwonen. In het gebied Rainforest worden bezoekers vervolgens op verschillende locaties geïnformeerd over het recyclen van je mobiele telefoon ter bescherming van de gorilla in Centraal-Afrika. In mobiele telefoons zit namelijk de stof coltan, die voorkomt in de bodem van Centraal-Afrika en daar dus door de populariteit van de mobieltjes veelvuldig gedolven wordt. En dan met name in het ondoordringbare regenwoud, waar talloze planten- en diersoorten leven. Én de echte fanatiekeling kan speciaal op deze dag (vanaf 13:00 uur) knapperig gebakken insecten proeven, een belangrijke en duurzame eiwitbron in Afrika.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.