Aviodrome kidsproof museum 2013

Het Aviodrome is - zo blijkt uit onderzoek - heel geschikt voor kinderen.

Het Aviodrome is – zo blijkt uit onderzoek – heel geschikt voor kinderen.


Aviodrome Lelystad Airport is verkozen tot kidsproof museum 2013 van de provincie Flevoland. Museuminspecteurs, kinderen t/m 12 jaar uit het hele land, beoordeelden diverse Nederlandse musea aan de hand van vragen op het gebied van educatie, beleving en service. De prijsuitreiking vond plaats in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Vanaf 1 juni 2012 tot 6 mei 2013 vulden totaal 1535 Museuminspecteurs 3384 inspectierapporten in op museuminspecteurs.nl van 396 verschillende Nederlandse musea. Aviodrome Lelystad Airport is gekozen tot meest kidsproof museum van de provincie Flevoland. De museuminspecteurs beoordeelden Aviodrome met een 8,2. “Dit bevestigt weer dat wij een familie-uitje voor het hele gezin zijn”, vertelt Parkmanager Albert Kraai. “Een prijs om trots op te zijn.”

De inspecteurs beoordeelden de musea aan de hand van veertien vragen in drie categorieën: wat is er te doen en te leren, wat is er speciaal voor kinderen en hoe was de service? Dit jaar kon dat voor het eerst ook met de Museuminspecteurs App.

Winnaars Kidsproof museum 2013 per provincie (met waarderingscijfer)
Drenthe – Nationaal Gevangenismuseum 8.6
Flevoland – Aviodrome 8.2
Gelderland -Nederlands Openluchtmuseum 8.4
Groningen – Het Nederlands Stripmuseum 8.0
Limburg – Continium 9.3
Noord-Brabant – Natuurmuseum Brabant 8.9
Noord-Holland – NEMO Nationaal Science Center 9.2
Utrecht – Geldmuseum 8.7
Zuid-Holland – Archeon 9.0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.