Binnenstad Zwolle vol boeken

Jong en oud genieten nog steeds van een goed boek, voor een paar nieuwe exemplaren kun je naar de boekenmarkt.

Jong en oud genieten nog steeds van een goed boek, voor een paar nieuwe exemplaren kun je naar de boekenmarkt.

Echte boekenliefhebbers hebben de eerste zondag van juni al lang in hun agenda genoteerd, dan is het namelijk weer boekenmarkt in Zwolle. Op 2 juni vindt je van 11 tot 5 uur boeken, boeken en nog eens boeken in de binnenstad van Zwolle. Er is een groot aanbod mooie, dure, goedkope, maar vooral tweedehands boeken voor iedere verzamelaar of liefhebber. De jaarlijkse boekenmarkt is onderdeel van Zwolle Unlimited, een weekend met verhalen, gedichten en (straat)theater in het eerste weekend van juni.

Het fysieke boek blijft voorlopig onverminderd populair. Iedereen die van boeken houdt is op 2 juni welkom in Zwolle. Een groot deel van de bezoekers is “vaste klant”, en komt elk jaar op deze markt af. De fanatieke verzamelaars zijn er het vroegst bij om een gezocht exemplaar te “scoren”. Ook voor wie gewoon van lezen houdt, is de markt een must. Leesvoer te over zo vlak voor de vakantie.

Met een lint van 170 kramen, opgesteld van de Diezerstraat tot het Rode Torenplein, snijdt de boekenmarkt dwars door de binnenstad. Naast boeken vindt men er prenten, oude folders, tijdschriften, foto’s, schoolplaten etc., eigenlijk alles wat gedrukt is. Voor de bibliotheek in de Diezerstraat is een verkoop van afgeschreven boeken.

De organiserende Stichting Zwolse Boekenmarkt verwacht duizenden bezoekers. De toegang is gratis. Deze 23ste editie van de boekenmarkt wordt mede mogelijk gemaakt door het Stedelijk Museum Zwolle en Bibliotheek Zwolle. Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.