Vlieg vanaf september naar Cambridge

Je kan vanaf september van Schiphol naar Cambridge vliegen om de mooie oude stad en universiteit te zien.

Je kan vanaf september van Schiphol naar Cambridge vliegen om de mooie oude stad en universiteit te zien.

Vanaf september 2013 is het mogelijk om met Darwin Airlines van en naar Cambridge te vliegen. De luchtvaartmaatschappij gaat 50 vluchten per week verzorgen van Amsterdam, Parijs, Milaan en Genève. Alle routes worden uitgevoerd door de snelle en stille SAAB 2000-toestellen van het bedrijf met 50 zitplaatsen. De Britse stad is een van de snelst groeiende economische steden van Engeland en wordt gezien als ’s werelds meest vooraanstaande centrum van biowetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling.

Je kan met Darwin Airline reizen op de nieuwe Britse basis via de opgeknapte terminal van Cambridge Airport, met een onlangs voltooide uitbreiding van de faciliteiten van £1 miljoen.  Je mag met de luchtvaartmaatschappij gratis ruimbagage tot 23 kg meenemen. Vluchten die geboekt worden op de code van Alitalia (AZ) vallen ook onder het Flying Blue-spaarplan dat geldt voor SkyTeam-leden, waaronder Alitalia, AirFrance en KLM.

Cambridge, op 45 minuten van Londen per directe express-trein, is een van de meest aantrekkelijke en bloeiende steden van het Verenigd Koninkrijk.  Cambridge Airport ligt op 5 kilometer van de stad en is goed te bereiken per bus, waaronder verbindingen met alle grote lokale plaatsen. Grote steden die in de buurt liggen, zoals Peterborough, Ely en Ipswich zijn binnen een uur  te bereiken via wegen en snelwegen.

Maurizio Merlo, CEO van Darwin Airline, vertelde, “Terwijl we binnen Europa uitbreiden, blijft het Verenigd Koninkrijk een belangrijke markt voor ons om verder te ontwikkelen, en we zijn blij dat we in het centrum van Oost-Engeland een nieuwe basis kunnen openen. Cambridge bevindt zich in de voorste gelederen van verschillende bedrijfssectoren en is toonaangevend voor de economische groei van het Verenigd Koninkrijk. Het team hier op Cambridge Airport en veel van de stakeholders van de stad hebben ons geïnspireerd te investeren in de regio en deze te verbinden met Europa en de wereld daarbuiten.”

De tarieven naar Cambridge beginnen vanaf €141 per persoon enkele reis en vanaf €188 voor een retourticket. Tickets kunnen vanaf nu geboekt worden op de website, hier vind je ook meer informatie.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.