Een stukje Wenen in Den Haag

In Den Haag vindt je verschillende kunstwerken die je aan Wenen doen denken, zoals dit jongetjes dat een paard een wortel geeft.

In Den Haag vindt je verschillende kunstwerken die je aan Wenen doen denken, zoals dit jongetjes dat een paard een wortel geeft.

Mensen die gaan winkelen in de Hoogstraat in Den Haag krijgen een stukje van Wenen te zien. Van 16 tot en met 27 mei staan er impressies van de Oostenrijkse hoofdstad in die straat. Het Weense gevoel ervaar je door de zeven grote displays met aan weerszijden foto’s van typische Weense bezienswaardigheden. De afbeeldingen beelden de zintuigen horen, zien, voelen, ruiken en proeven uit. Naast de billboards komen sculpturen te staan van de Amerikaanse kunstenaar Mark Jenkins, bekend van zijn zogenaamde ‘plakbandsculpturen’ van plastic mensen die op een of andere manier het straatbeeld sieren. De kunstenaar heeft de sculpturen speciaal voor deze actie gemaakt.

Op de foto’s staan onder meer afbeeldingen van de bekende Stephansdom, de Naschmarkt – een van de populairste attracties in Wenen, de Kus van de Oostenrijkse schilder Gustav Klimt, de wijngaarden aan de rand van de stad, de Lipizzaner paarden van de Spaanse Rijschool en het reuzenrad in het Praterpark van waaruit je een geweldig uitzicht over de stad hebt. De levensgrote poppen zijn gemaakt van transparant verpakkingstape en gehuld in kledingstukken. Kunstenaar Mark Jenkins uit Washington noemt zich wel eens een beeldhouwer met plakband en hoopt op zijn minst dat zijn poppen bij voorbijgangers een glimlach om de mond zal toveren.

De sculpturen worden gebruikt om de foto’s extra diepte te geven. Zo is bij het display met een grote cake een tafel geplaatst waarop iemand met zijn gezicht in een Weense Sachertaart ligt en bij de foto van een Lipizzaner paard geeft een jongetje een wortel aan het paard. Een promoteam deelt flyers uit met informatie over de actie. De actie is het idee van het verkeersbureau WienTourismus en is al een keer eerder gedaan in Milaan.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.