Efteling drukst bezochte attractie in 2012

Zou de Efteling ook deze wedstrijd weer winnen?

Zou de Efteling ook deze wedstrijd weer winnen?


Nederlanders houden van de Efteling, die conclusie kun je wel trekken als je de jaarlijkse ‘score-lijst’ van Nederlandse attracties ziet. In samenwerking met NBTC Holland Marketing heeft bureau Respons weer de ‘Top 50 Dagattracties’ voor 2012 uitgebracht.

In de lijst staan onder andere attractieparken, dierentuinen, musea, zwembaden en recreatiegebieden uit heel Nederland die entree heffen. Samen mogen zij zich de drukst bezochte dagattracties van 2012 noemen. Net zoals voorgaande jaren staat de Efteling, met ruim 4,2 miljoen bezoeken, op de eerste plaats.

Top 5
De dagattracties in de top vijf zijn dezelfde als vorig jaar, alleen de volgorde is iets gewijzigd. De Efteling is met ruim 4,2 miljoen bezoeken de best bezochte dagattractie. Het aantal bezoeken aan het Van Gogh Museum nam iets af door de tijdelijke sluiting in verband met de verbouwing, maar het museum behoudt de tweede plaats met ruim 1,4 miljoen bezoeken.

Burgers’ Zoo staat net als vorig jaar op de derde plek. Attractiepark Slagharen en Diergaarde Blijdorp ruilen van plek; Slagharen staat op de vierde plaats en Blijdorp op de vijfde. Verder staan er veel bekende namen zoals Rijksmuseum Amsterdam (9), Keukenhof (11) en Madurodam (19) op de lijst. Nieuwkomers in de top 50 zijn Sport- en Belevingscentrum De Scheg (25), Scheepvaartmuseum (39) en Gemeentemuseum Den Haag (47). Linnaeushof sluit de lijst af met zo’n 300.000 bezoeken.

38 miljoen bezoeken
Nederland telde in 2012 – net zoals in 2011- negen dagattracties die één miljoen of meer bezoekers registreerden. In totaal zijn er in 2012 bijna 38 miljoen bezoeken gerealiseerd bij de vijftig dagattracties. Dat is een stijging van ruim 2,7% ten opzichte van de Top 50 Dagattracties van vorig jaar.

Hier onder de complete lijst:

Top 50 dagatracties qua bezoekers in 2012

Top 50 dagatracties qua bezoekers in 2012

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.