Expositie ‘Beeld van Beatrix’ verlengd

Judith Steenkamer uit Nijmegen heeft met haar realistische portret ‘Beatrix’ de publieksprijs gewonnen.

Judith Steenkamer uit Nijmegen heeft met haar realistische portret ‘Beatrix’ de publieksprijs gewonnen.

De expositie ‘Beeld van Beatrix’ ter ere van de 75ste verjaardag van inmiddels prinses Beatrix wordt verlengd. De portretten, beelden en andere kunstwerken van onze toenmalige Koningin zijn zo populair dat de expositie een maand langer te zien is. Nu zijn de kunstwerken tot en met 16 juni aanstaande te zien. Paleis Het Loo doet dit omdat er overweldigende belangstelling is voor de portretten en er veel verzoeken vanuit het publiek zijn gekomen om de tentoonstelling langer te laten staan.

Tot en met vorige week konden bezoekers via een stembriefje in de tentoonstelling ‘Beeld van Beatrix’ hun favoriete kunstwerk kiezen. Meer dan 22.000 stemmen werden geteld. Met een ruime meerderheid aan stemmen heeft Judith Steenkamer uit Nijmegen met haar realistische portret ‘Beatrix’ de publieksprijs gewonnen.

Diederick Kraaijeveld eindigt met zijn ‘Sixties Queen’ in sloophout op de tweede plaats en het portret opgebouwd uit pixels van Klaas Lageweg op een derde plaats. Met steun van de Stichting ’t Konings Loo heeft Paleis Het Loo vijf portretten uit de tentoonstelling aangekocht, waaronder het kunstwerk van Judith Steenkamer en het glasobject gemaakt door Edith Benedictus Buning, dat eerder door de vakjury als winnaar werd gekozen.

Tot en met 16 juni kun je ook in het paleis de bijzondere presentatie ‘Ingehuldigd!’ bezoeken, met de kroon, tronen en inhuldigingsmantel. Voor meer informatie ga je naar de website.

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.