Fietsnavigatie nu ook met WIFI

De nieuwe Mio Cyclo 500 serie is nu ook uitgerust met WIFI.

De nieuwe Mio Cyclo 500 serie is nu ook uitgerust met WIFI.

De eerste fietsnavigatie met WIFI is nu te krijgen. De Mio Cyclo™ 500 Serie werd al in februari aangekondigd maar ligt sinds kort in de winkel.  Deze reeks fietsnavigatiesystemen is ontworpen voor de resultaat gedreven fietser en bestaat uit de Mio Cyclo™ 505 en de Mio Cyclo™ 505 HC.  De nieuwe serie heeft een 3-inch plat scherm, een slank en lichtgewicht design met anti-glare voor goed beeld, ook bij fel zonlicht. De toestellen kun je zelf monteren op het fietsstuur en met de vooraf geïnstalleerde fiets- en wegenkaarten kun je gelijk van start gaan. Met de Suprise Me functie geeft het apparaat je drie fietsroutes en dankzij de geïntegreerde WIFI kan je verbinding maken met MioShare zonder de computer aan te hoeven zetten.

Met de Mio Cyclo 505 en Cyclo 505 HC kun je naar een adres of POI navigeren, of een gedownloade route volgen. Door het gebruik van de Surprise Me functie krijg je drie verschillende routes te zien, gebaseerd op de gewenste tijd, afstand of bestemming die is ingevoerd. Bij elke route worden de hoogteverschillen getoond, zodat er op basis van meerdere factoren een route  geselecteerd kan worden. Door het apparaat op en neer te bewegen kunnen de Surprise Me routes bovendien gedeeld worden met andere gebruikers. De routes ontvang je ervolgens via ANT+, wat het makkelijk maakt om dezelfde routes samen met teamgenoten of fietsvrienden te fietsen.

Beide apparaten zijn voorzien van ingebouwde WIFI-technologie, waardoor gebruikers rechtstreeks verbinding kunnen maken met hun MioShare-account, zonder de PC te hoeven starten om te synchroniseren via de USB-kabel. Hierdoor kan je opgeslagen routes vanuit MioShare direct synchroniseren met het apparaat, bijvoorbeeld vlak voor de start van een fietstocht. De gebruiker hoeft hiervoor alleen maar op de “WIFI sync”-knop te drukken. Bij thuiskomst werkt deze knop ook andersom, zodat de gereden routes direct geüpload kunnen worden naar MioShare.

De Mio Cyclo 505 is uitgerust met work-out programma’s voor indoor en outdoor trainingen, een ingebouwde ANT+ sensor om aan te sluiten op een hartslagmonitor, een cadanssensor en een wielsensor. De Mio Cyclo™ 505 HC is standaard uitgerust met deze accessoires.

Belangrijkste kenmerken van de Mio Cyclo™ 500 serie:

 • Slank en stijlvol design – plat en anti-glare scherm met verbeterde zichtbaarheid bij fel zonlicht
 • Gemakkelijk in gebruik door grote knoppen en de intuïtieve menustructuur
 • Vooraf geïnstalleerde fiets- en autowegenkaarten – Meteen gebruiksklaar
 • Surprise Me™ functie – door een bepaalde tijdsduur, afstand of bestemming  in te voeren, genereert de Mio Cyclo™ drie verschillende routes
 • WIFI – Bespaar moeite en tijd. Geen verbinding nodig met een PC, synchroniseer gewoon de afgelegde route via WIFI
 • Oplaadbare batterij met lange levensduur – gaat tot 12 uur mee
 • Robuuste en waterdichte behuizing (IPX7) – geschikt voor alle weersomstandigheden
 • Work-out programma’s voor indoor en outdoor trainingen
 • Meet snelheid, tijd, afstand en hoogte en is uitgerust met een calorieteller
 • Geïntegreerde ANT+-sensor – aan te sluiten op hartslagmonitor, cadanssensor en wielsensor

Extra functies van de Mio Cyclo™ 505 HC

 • Shake & share – Surprise Me™ routes delen met andere toestellen door het toestel op en neer te bewegen
 • ANT+ sensor
 • Hartslagmonitor
 • Cadanssensor
 • Wielsensor

De Mio Cyclo 505 en Mio Cyclo 505 HC zijn te koop in de fietsspeciaalzaken en in de Mio webshop voor de volgende prijs:

 • Mio Cyclo 505 met WEU-kaarten         €419,99 euro
 • Mio Cyclo 505 HC met WEU-kaarten   €469,99 euro

Ga naar de website voor meer informatie.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.