Fotofestival Naarden verwacht tienduizenden gasten

FotoFestivalNaarden
Het tweejaarlijkse Fotofestival Naarden maakt zich klaar voor de ontvangst van tienduizenden gasten. Van zaterdag 18 mei t/m zondag 23 juni vindt op een tiental locaties het FotoFestival Naarden 2013 plaats. “Don’t Stay Here – Dutch Photography on the Move” is het hoofdthema op de dertiende editie van het culturele evenement.

Het FotoFestival Naarden, mede mogelijk gemaakt door de inzet van meer dan honderd vrijwilligers, toont tweejaarlijks een topoverzicht van de ontwikkelingen in de Nederlandse fotografie. Met de blik gericht op de toekomst en een oog voor traditie. Nieuw talent wordt gepresenteerd samen met gevestigde namen. Uitgangspunt is vergelijken en genieten. Het festival, dat wereldwijde bekendheid geniet, is een belevenis voor iedereen die van fotografie houdt. Vier weken lang is Naarden een bruisende ontmoetingsplek voor professionals, amateurs en liefhebbers. De unieke locatie zorgt ervoor dat bezoekers op loopafstand diverse stijlvolle expositieruimtes kunnen bezoeken, terwijl de buitenlocaties een integraal onderdeel zijn van het festival.

Het hoofdthema is Don’t Stay Here – Dutch Photography on the Move. Nederlandse fotografen tonen hun visie op het buitenland. Afgeleide thema’s zijn Basic Needs (basisbehoeften), Save Our Souls (veiligheid), I Hate Love (familie, liefde en seks), Beautiful World (schoonheid, muziek en kunst) en Transcendent (überluxury, macht en spiritualiteit). Op het festival zijn verder onder meer rondleidingen, openbare interviews met topfotografen, een fotoboekenwinkel, een tentoonstelling in het kader van de Kees Scherer Prijs voor het beste fotoboek, de uitreiking van de Akademie Vogue Award Fotostyling en de buitententoonstelling The Fence met werk van jonge talenten. Uitgebreide achtergrondinformatie en het laatste nieuws staan op de website www.fotofestivalnaarden.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.